Test

Spilltest: Mobstar Jewels

Det er ikke mange som har råd til å drysse om seg med smaragder, rubiner, glitter og stas, men i Mobstar Jewels er det ikke manko på noe.

Målet med spillet er å plassere tre eller flere like juveler inntil hverandre, enten vertikalt eller horisontalt. Klarer du det forsvinner de like juvelene, du får poeng og det dukker opp nye juveler du igjen skal samle i rekker på tre eller flere.

Du synes kanskje det høres enkelt ut, og skal vi være ærlige har du faktisk ganske rett.

Få valg
Jeg sier ”ganske” rett og mener ganske. De edle juvelene kan nemlig ikke flyttes rundt på akkurat som du vil – men da hadde det jo ikke blitt særlig underholdende heller.

Du kan nemlig ikke bygge opp store ansamlinger av din favorittjuvel i et hjørne for å spare opp til å fjerne halvparten av juvelene på en gang. Kun plassbytter som resulterer i en tre-på-rad er tillatt.

Til stor frustrasjon kan du ikke bytte plass på steiner diagonalt – og heller ikke få poeng for å få tre juveler til å ligge diagonalt på hverandre.

Når det er sagt, er det ikke sjelden du får opp til tre og fire treerkombinasjoner på en gang. Og mange poeng!

God oversikt
Vi har tidligere vært inne på at noen spill passer som hånd i hanske til mobiltelefoner, og Mobstar Jewels føyer seg pent inn i rekken. Det er riktignok ikke verdens mest nyskapende og avanserte spill, men hekta – det blir du!

Ettersom hvert brett består av en rekke juveler eller edelstener i forskjellig form og farge er det lett å ha oversikten selv på mobiltelefoner med litt små, dårlige skjermer.

Jeg testet Mobstar Jewels på Nokia 6101, og selv om jeg tidligere stort sett har testet spill på mobiltelefoner med bedre skjermer ble jeg ikke skuffet. Grafikken er enkel, men tar seg svært godt ut – selv på en enkel mobilskjerm.

Når du venner deg til de relativt få valgmulighetene er det enkelt å bytte plass på juvelene. Du markerer den juvelen du vil flytte og plasserer markøren over den juvelen du vil bytte plass med.

Taktikk
For å komme videre til neste brett må du oppnå et visst antall treer-kombinasjoner og få en viss poengsum. Hvor langt du har igjen for å komme videre til neste brett vises på en liten søyle nederst i spillet.

Det hender stadig vekk at du får beskjed om at du ikke har flere lovlige trekk, og da må du begynne på nytt. Det vil si – ikke helt på nytt. Har du kommet til brett tre før du mangler lovlige trekk får du nemlig ikke begynne helt fra begynnelsen – men fra begynnelsen på brett tre.

Hva betyr det? Jo juvelene er plassert på akkurat samme måte som da du startet brettet første gang. Dermed er det ingen tvil om at du må holde tunga rett i munnen og prøve andre kombinasjoner enn de som førte til at du ikke hadde flere lovlige trekk igjen.

Spill til du stuper
Så vidt jeg kan se er Mobstar Jewels et evighetsspill. Da jeg kom til brett ti og fortsatt ikke hadde nådd i ”mål” tenkte jeg at det kanskje var femten eller tjue brett.

Etter brett 21 måtte jeg bare fastslå at du kan spille leeenge uten å kunne si deg ferdig med Mobstar Jewels. Ettersom vanskelighetsgraden ikke øker nevneverdig fra brett til brett (trolig ikke i det hele tatt), gjør det ikke så mye, for hele spillet blir en slags evigvarende jakt på flere poeng.

Jeg har kost meg stort med Mobstar Jewels. Det er overraskende underholdende til å være så enkelt – og på samme måte som du blir hekta av Tetris blir du også hekta på å klare å omrokkere juvelene på mest taktisk måte.

Som mobilspill er Mobstar Jewels et artig spill, og det er sjelden du får så mange edelstener for en så billig penge. Liker du taktiske spill som ikke har stressende tidsbegrensinger er Mobstar Jewels noe for deg. Foretrekker du ekte vare og går lei ensformige spill bør du kanskje se deg om etter noe annet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen