Test

Spilltest: Lemmings!

Jeg har en innrømmelse å komme med. Lemmings var aldri helt min kopp te. Jeg syns spillet bare var slitsomt og teit pga av de stokk-dumme og naive små krypene som bare valset av gårde uten å se seg for. Og jeg hadde det betydelig morsommere med å pønske ut nye onde måter å ta livet av dem på.
Dog er det en mulighet at jeg som 6-åring, var litt for ung til å helt fatte konseptet rundt spillet, så jeg går til denne testen med åpent sinn!
 
Hva er en lemming?
Spør du meg, så spør jeg deg.. Oversatt fra engelsk betyr det lemen (lille dyret som, i følge en urban myte, kaster seg i tusentalls utfor klipper og stup), og jeg antar at det er denne referansen spillkonseptet er basert på. Din oppgave som spiller er å sørge for at så mange som mulig av disse ”lemmene” kommer fra punkt A til punkt B på forskjellige brett. Og tro meg, dette er ingen enkel oppgave.
 
Hjelpemidler
Som nevnt så går lemmene i en retning og det er den veien nesa peker. For å unngå komplett og total massakre ved første stup, har du mulighet til å tildele enkelte av lemmene forskjellige roller.
Jeg nevner kjapt:
”Klatrer”, som gjør den utvalgte lemmen til en rakker på å bestige loddrette vegger.
”Graver”, som navnet tilsier begynner lemmingen å grave rett ned.
”Bygger”, lemmen tar fram murespade og begynner å lage en trapp.
Dette er bare noen av de 8 rollene man kan tildele krekene, og ved å kombinere disse skal man (i teorien) klare å redde de fleste med et minimum av knuste, brente eller lemlestede lemmings.
 
Treg styring
Du kontrollerer det hele med en hvit markør som man bruker til å velge lemmen man vil tildele roller til. Problemet er at når ting begynner å dra seg til, og presisjon blir en viktig faktor er kontrollene irriterende trege. Opprinnelig så ble dette spillet kontrollert med mus, så vidt jeg husker. Og det sier seg selv at presisjonen med musen er betydelig større enn du har med joystick/nummertastene.
 
Oppsummering
Jo da, Lemmings er morsomt. Og det er en klassiker. Og de små trollene er så søte at de er til å spise opp. Men den slitsomt trege og uberegnelige styringen som ikke helt strekker til når det kniper ødelegger mye av spillgleden. Grafikken er helt lik den opprinnelige versjonen, så intet nytt på den fronten. Personlig mener jeg at dette spillet gjør seg best på pc, men det kan nok tenkes at Lemmings entusiastene vil digge dette.
Men entusiaster som høyst sannsynlig har spilt det opprinnelig spillet bør vite at brettene er nøyaktig de samme.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen