Test

Spilltest: Krigslystne ormer på tokt

Worms er opprinnelig et gammelt PC spill – faktisk et av de aller første PC-spillene undertegnede ble hekta på. Fire krigerske ormer lesser ned vesten med alt fra karatespark, dynamitt, håndgranater og luftangrep, og går deretter i krig med det rivaliserende ormelaget.

Nivå
Mobilversjonen av spillet Worms ser ut til å ha like mange ”brett” som PC-versjonen. Det vil si – landskapet, hulene, dalene og fjelloppene som utgjør de små ormenes slagmark endrer seg fra spill til spill, og du møter stadig nye utfordringer.

I tillegg vil faktorer som plassering av marker, vindstyrke og vindretning endre seg fra gang til gang.

Selv om spillet ikke blir gradvis vanskeligere, blir ingen spill like, ettersom to brett sjelden er like. Du kan også bestemme hvilke våpen ormene får bruke – og dermed regulere vanskelighetsgraden gjennom det.

Er du ukjent med fenomenet Worms kan det være lurt å ta seg en tur på treningsleir. I løpet av 12 forskjellige oppdrag, kan du trene deg på hvordan du best, raskest og mest treffsikkert eliminerer dine motstandere.

I tillegg til å spille mot mobilen, kan du spille mot andre, og dermed øke både den sosiale verdien og kanskje vanskelighetsgraden. Du kan fordele i alt ni små ormer på inntil fire lag, men alle må spille på samme mobiltelefon.

Grafikk
Bildekvaliteten på det originale Worms og mobilversjonen av spillet er overraskende lik. Ettersom de første utgavene av Worms for PC også opererte med enkel grafikk, kjenner vi en nostalgisk følelse av å ha sett dette før. Ikke veldig avansert altså, men det trenger det heller ikke å være.

Det vi ikke er like fornøyde med er at det ikke går an verken å spille i landskapsmodus (og dermed få se litt mer av spillet i samme bilde) eller å sikte samtidig som man beveger seg rundt i spillet for å se hvor fiendens ormer befinner seg. Dermed blir noen av skuddene og granatene kastet mer på måfå enn vi skulle ønske.

Lyden kan vi også velge om vi vil ha av eller på, men vi savner de smarte, munnrappe kommentarene vi husker fra PC-versjonen. Musikken i mobilversjonen begrenser seg nemlig til å spille mens vi blar i menyene – når vi er inne i selve spillet og begår ormedrap er det helt stille.

Ettersom du stadig kan velge nye brett, er spillet aldri likt. Dermed er Worms et evighetsspill som du kan spille igjen og igjen uten at du egentlig blir lei. Bare smågrums står i veien for at Worms ikke får toppkarakter.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen