Test

Spilltest: Knekk Da Vinci koden

Mannen som er blitt myrdet er en kurator, og han har etterlatt seg et mystisk spor av symboler og ledetråder. Professor og symbolforsker Robert Langdon blir tilkalt og sammen med den avdødes barnebarn politikryptolog Sophie Neveu begir han seg utpå å løse mysteriet.

Spillet består i fem brett som forestiller fem forskjellige steder i Frankrike og England. Du hjelper først duoen gjennom museet Louvre, før de første symbolene og ledetrådene fører deg til en sveitsisk bank.

Forsmak
Vi skal prøve å ikke røpe altfor mye av handlingen i spillet for de som ikke har noen kjennskap til boken Da Vinci koden, som spillet bygger på. Det vi derimot kan røpe er at spillet gir deg en kjapp innføring i hva boken, og trolig filmen har å by på.

De første brettene er veldig enkle og du kommer uten store problemer videre til banken, og dermed brett to. Utover i spillet blir utfordringene litt større, og du må stenge av lasere og drepe vakter for å komme nok et skritt nærmere å knekke koden.

Selv om vanskelighetsgraden stiger, sitter vi igjen med inntrykk av at dette er gjort alt for enkelt. Når du får krypteksen og må du på hvert brett finne et kodeord for å komme videre til neste brett. Om vi bare er overveldende smarte, eller oppgavene er for enkle skal vi ikke gruble for mye på, men alle kodeordene ble gjettet rett på første forsøk.

Upresist
Grafikken på spillet er heller ikke med på å trekke opp inntrykket. Bildene er enkle, men det er vanskelig å se hva de symboliserer. I tillegg styrer du både Robert Langdon og Sophie Neveu samtidig – noe som gjør det vanskelig å navigere.

Forflytningen som sådan er ikke spesielt vrien, og du beveger deg rundt ved å bruke talltastene 2,8,4 og 6. I tillegg har får du opp regler og veiledning dersom du trykker på 9. Men – som sagt ser du dårlig hvor karakterene befinner seg, og det er vanskelig å navigere presist gjennom flammer og smale dører.

Har du lyst til å ta en pause underveis, og faller for fristelsen å bare lukke ned programmet, møter du på problemer når du skal starte spillet igjen. Telefonen henger seg nemlig og du må faktisk skru den av – eller i verste fall ta ut batteriet for å komme i gang igjen.

Kjapt og greit
Etter å ha kommet inn i hvordan duoen best beveger seg sammen, er det enkelt å spille gjennom de 5 brettene. Tiden det tar fra du ankommer museet til du har kommet gjennom de fem brettene – museet, banken, huset til en gammel professor, et gravsted og til slutt Westminister Abbey er skremmende kort.

Dessverre har vi ikke spesielt mange lovord å komme med. Du kan riktignok spille om igjen og om igjen, men ettersom du ikke kan stille på vanskelighetsgraden, er det ikke det første spillet vi velger å ta frem gang etter gang.

Har du ikke lest boken, og vil ha en kjapp innføring i hva Da Vinci-koden dreier seg om før kinofilmen kommer til lerretet i midten av mai kan det være verdt å laste ned mobilspillet Da Vinci-koden, ellers ville vi heller sett oss om etter annen underholdning og spart de 50 kronene til kinobilletten.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen