Test

Spilltest: Goaaaaaaaaaal!

Spillet ActuaSoccer 2006 IE fra Actua Sports lar deg velge hvilken nasjon du skal være og hvilke spillere du skal ha med deg på laget. Av lagoppstillingen til England ser vi at Wayne Rooney ikke kommer med til VM. Godt da at det er mulig å legge ham til manuelt. Mannen scoret tross alt fire ganger på fire kamper under EM for et par år siden.

Nok om det. Vi vil uansett mye heller være Brasil og legger til Ronaldo, som jo er sponset av en større asiatisk mobilprodusent. Så trekker vi i gule trøyer og gjør oss klar til åpningskamp mot Angola …

Valg
Før turneringen tar til velger du selv hvor lang en kamp skal være. Vi satser selvsagt på 2x45 minutter, men blir avspist med 7. Lenger får du ikke spille før dommeren blåser i fløyta og kampen er slutt. Før cupen tar til kan du velge vanskelighetsgrad, og om du skal gidde å ha med frispark osv. Du kan også velge formasjon, taktikk osv.

Angola puttet inn det første målet etter 2 minutter og 51 sekunder (på kampklokka – vi hadde bare spilt noen sekunder). Etter 5.32 fikk Angola sitt første hjørnespark, og etter drøye 10 minutter skyter Brasil hårfint over (jeg liker i alle fall å innbille meg at det var hårfint).

Etter 27 minutter scorer Angola på nytt, og det er 2-0. Jeg legger fra meg telefonen og lar spillerne kjempe uten min innblanding. Det går urovekkende bra. Først etter 10 minutter scorer Angola igjen. 3-0.

Som den idrettsmann jeg er begynner jeg øyeblikkelig å lete etter innstillinger som gjør det mulig for meg å være Angola i stedet for Brasil. Men det nytter ikke. Etter 40 minutter og 24 sekunder reduserer jeg til 1-3, som blir pauseresultatet.

Sklitaklinger
I pausen tar jeg en alvorsprat med meg selv, men det hjelper lite. Angola er i ferd med å gjøre fotballsensasjon, og putter like godt på til 4-1. Jeg finstuderer hjelpemenyen og finner ut at det er noe som heter sklitaklinger. Dette må prøves!

Jeg kommer litt sent inn i taklingene, og dermed lærer jeg noe nytt. Det finnes en dommer på banen, og han blåser til frispark. Jeg blir så fasinert av sklitaklingene at jeg 5 minutter før slutt sklir ballen i eget mål. 5-1, som også blir sluttresultatet.

Sverige banker Brasil
I neste kamp møter vi Sverige, og fem minutter ut i kampen er det klart at Brasil ikke lenger har noe favorittstempel i denne turneringen.

Spillet er underholdende, og kontrollene fungerer greit. I begynnelsen er det litt uvant at samme tast har ulike funksjoner avhengig av hvor på banen vi er. Vi tror vi skal gjøre en sklitakling, men skyter i stedet ballen til en motspiller.

Men øvelse gjør mester, og etter å ha fiklet litt begynner vi å få taket på det.

Grafikken er helt OK, mens musikken (som vanlig) er en avansert form for tortur.

Spillet egner seg godt for små mobilskjermer, og dette er en helt grei måte å slå i hjel tiden på mens vi venter på at den virkelige VM-turneringen skal komme i gang i Tyskland.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen