Test

Spilltest: Fruit Fall

For de av dere som har lest noen av mine tidligere anmeldelser vet dere at jeg liker spill som er litt utenom det vanlige. Originale spillkonsepter, ting vi ikke helt har sett før, og ikke minst spill som setter deg litt på prøve er noe man ser altfor lite til i dagens spillutvikling. Men da er godbitene desto større når de først dukker opp.
 
Enkelt konsept
Konseptet er enkelt fortalt en litt avansert form for 3-på-rad.
Spillet starter med en oversiktig og enkel meny med trivelig musikk (faktisk), og man går rett på Start Game uten noe særlig hikkemikk.
Det viser seg at du befinner deg på en stor øy hvor de tydeligvis har et fruktproblem. Du beveger deg rundt på øya og låser opp nye brett etter hvert som du klarer de foregående.
Når du starter et brett blir du møtt av en stor rar boks med forskjellige typer assortert frukt inni. Her finner du alt fra jordbær, ananas, appelsiner, epler osv osv. Noe for enhver smak med andre ord.
Din oppgave er ved hjelp av joysticken eller sifrene 4 og 6 på telefonen å rotere hele denne boksen 90 eller 180 grader slik at frukten faller nedover og ender opp med tre like frukter i kontakt med hverandre. I det 3 frukter av samme type berører hverandre forsvinner de med en morsom liten lyd. Og til slutt når alle fruktene i boksen er borte, er brettet over og du får en poengsum etter hvor raskt du klarte deg.
 
Vankeliiii
Som nevnt, lærer man fort hva spillet går i, og de første brettene er enkle og man føler seg litt kongen på haugen. Men så blir det fort litt mer kålete. Denne boksen som forandrer fasong for hvert brett får noen teite hjørner og utvekster som er i veien uansett hvordan du vrir og vender på det. Bokstavelig talt. Heldigvis, og dette er en av styrkene til dette spillet, får man det til etter litt knot. Følelsen av suksess og å ha fått til noe er sterk.  Men når man plutselig introduserer fire stk av hver frukt raser alt sammen. I hvert fall for undertegnede.
 
Grafikk og lyd
I spill som dette er ikke grafikken så nøye egentlig, men jeg syns utvikleren har gjort en god jobb. Frukten ser ut som frukt, og roteringen av boksen går glatt og mykt. Bakgrunnen skifter etter hvert som du beveger rundt på de forskjellige brettene. Og merkelig nok er musikken i dette spillet ganske ålreit (til mobilspillmusikk å være).  
 
Oppsummering
Tetris, Pacman, Snake og det litt nyere Zuma. Fellestrekket ved disse spillene er innovativt og nyskapende gameplay, som gjør at du ikke helt klarer å stoppe og spille. Dette gjelder også FruitFall som jeg tror har potensialet til å bli en klassiker.
Vel verdt 50,- med andre ord!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen