Test

Spilltest: Feriekos med Trivial Pursuit

Trivial Pursuit finnes i spesialversjoner for juniorer eller globetrottere. Spillet vi beskriver her er imidlertid utgave II av den klassiske Trivial Pursuit for mobiltelefonen.

Varierende vanskelighetsgrad
Spillet er det samme som førsteutgaven, men med nye og oppdaterte spørsmål. Vanskelighetsgraden varierer fra det banale til spørsmål der du må ha flaks, eller sære interesser, for å kunne svare riktig.

Nøyaktig hvor mange spørsmål du finner i TP II har vi ikke talt oss frem til. Det tar tross alt en del tid å komme igjennom alle sammen. Uansett er det spørsmål nok til noen timers underholdning.

Tilgjengelig
Det fine med et spill som Trivial Pursuit på mobilen er at du alltid har det med deg. Originalutgaven av brettspillet er ikke noe du ønsker å drasse med deg på tur, men mindre du kjører fra dør til dør og har ledig plass til bagasje. Med mobilutgaven er det heller ikke mulig å smugkikke etter rett svar på baksiden av kortet.

Ulempen er at det ikke er like lett å få oversikt over hvor på brettet de ulike feltene befinner seg.

Men TP på mobilen blir raskt et spill du deler med andre. Ikke nødvendig vis for å kåre en vinner, men like mye for å lese spørsmålene høyt, slik det en gang i tiden var vanlig å gjøre fra ulike spørrebøker. Du kan også spille med fem liv og tisbegrensning. Det øker presset betraktelig. Du kan spille alene eller sammen med venner.

Slik spiller du
Som på originalspillet er spørsmålene inndelt i kategorier. Brettet er formet som et hjul med eiker, og du må til enden av hver eike for å samle fargede kategoribrikker til spillbrikken din. Når du har en farget brikke fra hver kategori går du til sentrum av hjulet for å svare på et spørsmål i en kategori motspiller (eller mobiltelefonen) bestemmer. Er du den første som klarer dette har du vunnet spillet.

Spillet koster 49 kroner i mobilversjon. Det er bare en tidel av hva brettversjonen koster. Da antar vi at brettversjonen kan ha en del flere spørsmål.

Nye versjoner
Etter at vi testet Trivilal Pursuit II er også Trivial Pursuit III lansert. Så når du synes du kjenner alle spørsmålene i TP II er det bare å laste ned en ny versjon til samme pris.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen