Test

Spilltest: Et kongerike for en mobil …

Som i andre strategispill utplasserer du dine styrker på en slik måte at de kan bekjempe fiendens styrker uten selv å gå tapt. Under veis vil du kunne okkupere bygninger og samle gull til nye soldater eller våpen.

Tropper
Selve spillet foregår ved at du flytter en og en tropp markert som en soldat omkring på et kart. Hvor langt du kan flytte soldaten avhenger av terrenget soldaten befinner seg i. Plasserer du ham i nærheten av en fiende kan du angripe denne. Har du mye styrke gjør du stor skade på fienden, men er du svekket blir skaden mindre.

Du kan samle nye krefter ved å la soldatene hvile ut i en bygning som er okkupert. Men mens du hviler rykker fienden nærmere. Her handler det om å tenke strategisk slik at du påfører fienden størst mulig tap med minst mulig innsats. 

På en PC fungerer slike spill utmerket. På en mobiltelefon er det ikke like lett å gjøre spillet brukervennlig. Vi sliter med å se forskjell på venn og fiende, og kampscenene er direkte latterlige. Disse kan du imidlertid velge å skru av så du slipper å se dem. Grafikken er på ingen måte imponerende, og særlig spennende er spillet ikke.

Spillet er på engelsk, og skal du ha fullt utbytte av det må du kunne engelsk nok til å forstå hva oppdragene dine går ut på. Det kan være å beskytte krystaller eller befri festninger. På slagmarken reises gravsteiner over de døde. Spiller du lenge nok finner du ut hvordan du kan vekke de døde og samle dem til en egen skjelettarme.

Terrenget i spillet endrer seg, og de ulike terrengtypene har ulike egenskaper. Det finnes også egne amfibieskapninger som har sin styrke når det kjempes på vannet, ulver og en ildsprutende drage som tåler det meste unntatt fiendtlige piler. 

Nivåer
Alt i alt er underholdningsverdien på spillet begrenset. Du skal ha en tålmodighet av en annen verden for å komme deg gjennom alle brettene, og klarer du det kan du laste ned flere.
I menyen til spillet finnes en knapp som heter ”online.” Det gir dessverre ikke muligheten til å spille online med andre som har samme spill på sin mobil. I stedet kommer du til en meny bestående av punktene nyheter og nedlasting av flere nivåer.

Vi gir plusspoeng for at spillet utvikler seg med stadig nye utfordringer, men trekker for dårlig grafikk og fordi spillet rett og slett kjedet oss.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen