Test

Spilltest: Crash Twinsanity

Uvitende om når Crash og Cortex hadde sin storhetstid, vet jeg at den vesle reven og hans erkefiende Dr Cortex har vært ute etter epler, diamanter og å overvinne onde tvillinger tidligere.

Når det er sagt, velger jeg å se på mobilspillversjonen uten å ta med i betraktningen at Crash Twinsanity kan vekke nostalgiske følelser hos noen.

Samarbeid
Crash Twinsanity er et plattformspill hvor du styrer den lille reven Crash gjennom en rekke brett og tilhørende utfordringer. Jeg skal innrømme at det tok noen forsøk før jeg skjønte poenget med spillet.

Crash og Dr Cortex befinner seg på hvert sitt nivå i spillet. I begynnelsen trodde jeg de to figurene gikk om kapp, men etter hvert skjønte jeg at de to faktisk måtte samarbeide for å komme seg gjennom hindrene.

Du styrer som nevnt reven Crash, mens Dr Cortex går slavisk rett frem. Dermed må du passe på å få bomber til å gå av, hinder til å flytte seg og gulv til å bli stødig før Cortex går i fella. På denne enkle måten hjelper de to hverandre – til tross for at de altså er fiender.

God oversikt
Det er litt vanskelig å se hva slags figurer Crash og Cortex egentlig er, men det er allikevel ikke noe problem å navigere rundt på brettene av den grunn. Det er jo strengt tatt ikke nødvendig å vite om det er en rev eller hund du hjelper rundt.

Grafikken er enkel men god, og kontrollene er enkle og lette å lære seg. Jeg testet Crash Twinsanity på en Sony Ericsson W800, og det gikk bra å bevege seg både med hjelp av joysticken og tallene.

Jeg foretrakk allikevel å bruke tallene – særlig til å utføre dobbelthoppene som er vesentlige for å klare å komme seg til mål.

Flere revestreker
Det er kanskje på tide å si noe om hvordan spillet falt i smak, og det er vanskelig å legge skjul på at det har blitt en god del spilling siden jeg lastet ned dette spillet.

Vanskelighetsgraden øker utover i de seks brettene, og selv etter å ha klart å bekjempe de onde tvillingene i siste brett er det vrient å klare seg gjennom de foregående brettene uten å dø en gang eller tre. Dermed blir det også morsomt å spille igjen og igjen.

Et annet pluss er at det ikke egentlig spiller så veldig stor rolle om du dør noen ganger på vei til målet. Har du først klart deg gjennom et brett, forblir brettet ”låst opp” selv om du mister alle livene og må begynne på nytt.

Jeg har kost meg stort med Crash og Dr Cortex og må innrømme at jeg vurderer om jeg skal lete opp noen av de andre spillene hvor de to samarbeider. Jeg synes nemlig spillet var over alt for fort, og har lyst på langt flere revestreker før jeg går lei.

Crash Twinsanity er ikke et veldig revolusjonerende spill, men uten tvil morsom og avhengighetsdannende tidtrøyte. Hadde det kommet en oppfølger hadde jeg uten å blunke brukt en 50-lapp til – for dette er akkurat den typen spill jeg synes passer utmerket på mobiltelefonen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen