Test

Spilltest: 24 på mobilen

Helt ny story
I motsetning til de fleste spill med film- og TV-navn er det faktisk en helt ny historie og et nytt plott som utfolder seg i dette spillet. Nord-koreanerene er på hugget, og vårt team oppfatter en melding med de kryptisk ordene ”The Americans will never see it coming”.
Her starter ditt eventyr som CTU-agent. Ja, du hørte riktig.

Når spillet starter logger du deg inn i CTU-systemet med navnet ditt, og vips er du inkludert i historien. Mobilen din er nå forvandlet til en topp-moderne anti-terror sentral. Dette fører til at du føler deg som en del av teamet, og når Jack sier at du gjorde en god jobb, så føles det personlig.

Minispill
Hele spillet er bygd opp av forskjellige minispill. Gjennom disse skal du dirke låser, desarmere bomber, dekode krypterte beskjeder, veilede agenter, pluss en hel del andre spion-ting.

Hver gang du støter på en ny utfordring får du tilbud om å gjennomgå CTU-training hvor du får forklaring på hva du skal gjøre, pluss en lett oppgave å løse for å få feelingen på det du har foran deg.

Som nevnt tidligere er oppgavene laget slik at det faktisk føles som du er en agent som styrer alt via mobilen.

Kontrollene er enkle og geniale, og består rett og slett av joysticken. Høyre, venstre, opp, ned og en action-knapp er det som trengs. Og det er herlig befriende når man støter på de verste logiske kneikene.

Grafikken
Grafikken her funker. Til sitt formål. Men noe særlig å hoppe i taket for er den ikke. Den klarer å opprettholde illusjonen om at mobilen din er en operasjonsentral for oppdragene du utfører, og det er vel egentlig meningen.

Lyden derimot, er et mareritt. Enten er den totalt fraværende med et enkelt klikk og bip av og til, eller så blir det så voldsomt at du nesten skvetter der du sitter. Bare åpnings-”melodien” er nok til å skremme fanden på flatmark. Det høres rett og slett grusomt ut. Jeg anbefaler folk å spille med lyden av. Du går ikke glipp av så mye.

For fantaster
Dette spillet er ment som en hyllest til dedikerte 24-fans. Folk som ikke har noe spesielt forhold til serien vil ganske fort finne dette spillet kjedelig og realtivt uengasjerende. Men hvis du er som undertegnede, hvor torsdager er ukens høydepunkt, har en CTU-tskjorte i skapet hjemme, eller rett og slett digger litt spion-action, så er dettte spillet absolutt noe for deg.

Men nå må jeg spille videre, den nasjonale sikkerhet står på spill! Og alt er opp til meg!

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen