TEST: Spillrevolusjonen er her
Test

Spillrevolusjonen er her

Konsollen som i lang tid gikk under kodenavnet Revolution har endelig dukket opp i butikkene. De aller ivrigste (les: de som forhåndsbestilte på sensommeren i fjor) har riktignok hatt konsollen siden før jul, men det er først i disse dager vi andre har fått mulighet til å finne den i de tidligere så ribbede butikkhyllene.

Lå et stykke bak
Til å begynne med dominerte PlayStation 3 og Xbox 360 forhåndsomtalen om neste generasjons spillkonsoller. Ikke så overraskende kanskje, siden Nintendos konsoll kunne virke en smule underlegen, i hvert fall ved førte øyekast. Den ble forbigått på de fleste områder, som liten datakraft, manglende DVD-spiller og svake grafiske muligheter. Det eneste den haddes å skilte med var en håndkontroll med bevegelsessensor. Ikke akkurat neste generasjon. Trodde vi.

Men etter hvert som folk testet den nye konsollen som fikk det litt merkelige navnet Wii har det blitt klart at Nintendo kanskje har valgt riktig allikevel. De har nemlig satset på spillglede, der de to andre har prøvd å overgå hverandre i kappløpet om flest mulig gigahertz og megabyte.

Ekstremt enkel
Som små barn mottok vi konsollen et par dager før jul og gikk selvsagt straks i gang. Installasjonen av konsollen gikk overraskende smertefritt. Uten brukerveiledning tok det oss knapt ett minutt fra pakken var åpnet til konsollen var i gang og det første bildet dukket opp på skjermen.

Oppsett av nettverk og kontroller er like enkelt. Vi har også stor sans for mulighetene til å surfe på spillkonsollen, via nettleseren Opera. Men det er uansett en spillkonsoll det er snakk om her, selv om det følger med noen andre muligheter på kjøpet.

Til å begynne med kan det kanskje kreve en smule trening for uinnvidde å bruke den litt merkelige håndkontrollen. For der andre konsoller benytter såkalte styretaster for å bevege seg rundt på menyen, styres Wii ved å bevege hele håndkontrollen i den retningen objektene på skjermen skal bevege seg.

For å komme med et eksempel holdes og beveges håndkontrollen som en racket når man spiller tennis og når golf spilles brukes kontrollen som en golfkølle. Med tanke på det medfølgende spillet er det kanskje ikke så merkelig at disse eksemplene brukes.

En perfekt demonstrasjon
Spillet Wii Sports følger nemlig med på kjøpet av Nintendo Wii, noe som er en stor fordel for alle kommende Wii-eiere. Dette er nemlig en perfekt demonstrasjon av hva denne spillkonsollen kan få til.

Wii Sports er en samling med fem sportsspill (Tennis, Baseball, Bowling, Golf og Boxing) som virkelig utnytter den nyskapende konsollen. Riktignok er ikke dette det mest komplette sportsspillet vi har vært borti. Det finnes langt bedre enkeltstående sportsspill, men den samlende spillgleden som oppleves her har vi ikke sett siden Buzz og SingStar på PlayStation-plattformen.

Gjennom de mange rundene vi har kjørt har vi nok størst sans for Tennis og Bowling. Begge spillene er veldig enkle å forstå, samtidig som de er engasjerende. Vi setter også pris på Baseball og Golf, men disse spillene krever litt mer tid.

Boxing kan til tider virke noe usammenhengende og ukontrollerbart. Allikevel skal det være usagt om dette er på grunn av teknologisk svikt i bevegelsessensoren eller personlig svikt hos undertegnede, selv om vi holder en knapp på det siste. Dette spillet gjør det imidlertid ekstremt underholdende å sitte på sidelinjen og observere de som spiller.

Fjorårets beste spill
Nå har vi beklageligvis ikke fått mulighet til å teste den store Wii-tittelen The Legend of Zelda: Twilight Princess ennå. Dette spillet har blitt kåret til fjorårets beste spill av en hel masse eksperter. En tittel som kan selge konsoller helt alene. Dette er faktisk en av titlene som må kjøpes inn dersom Nintendo Wii får hedersplassen i stua.

I tillegg til å være et godt spill i seg selv skal også spillet utnytte håndkontrollen på en suveren måte. Rundt om i Zelda-verdenen ender spillfiguren titt og ofte opp i slåsskamp, der både pil og bue, og sverd kan benyttes. Dette skal være langt mer spennende med Wii-kontrolleren enn på andre konsoller. Vi gleder oss til å få testet spillet, men for øyeblikket er vi bare nødt til å stole på lovordene fra alle andre.

Stor suksess
I løpet av de siste ukene har vi uansett tatt med oss konsollen rundt omkring, for å få andres mening. Dette har vært julens store slager i vår vennekrets. Både i barneselskap, på romjulsvorspiel og i familieselskap har konsollen gjort stor suksess.

Uansett alder og spillinteresse kom alle inn i spillene i løpet av få sekunder og vi har sjelden opplevd så unison skryt til en spillkonsoll. Ganske utrolig, med tanke på at det har vært ekstremt varierende alder på spillerne, i tillegg til at begge kjønn har vært i full sving.

Nintendo kan spill!
For ikke å virke for entusiastiske må vi påpeke at vi ikke føler oss helt sikre på varigheten til den nye konsollen. Vi er kanskje en smule bekymret for at Wii kan virke utrolig morsomt til å begynne med, men at den mister litt av glansen når nyhetsverdien har lagt seg.

Dette kan selvsagt ha noe med Wii Sports å gjøre. For dette er som sagt ikke verdens beste spill, selv om det er et flott eksempel på konsollens muligheter. Heldigvis for Wii-eierne er det få selskaper i verden som klarer å lage like morsomme og kreative spill som Nintendo. Veldig lovende for alle de som vurderer å gå til anskaffelse av Wii.

Hvis vi skal komme med et råd vil vi utvilsomt anbefale Nintendo Wii. Såkalte ”hardcore gamere” vil kanskje få mest ut av PlayStation 3 og Xbox 360, men alle de andre vil få vel så stor glede av Wii.

Når også prisen ligger godt under det de to andre konsollene koster gir det de mest interesserte muligheten til å investere i en av de avanserte konsollene for grafikken sin skyld og en Nintendo Wii for gleden sin skyld.

Vi er som dere kanskje skjønner blitt frelst og vil gå så langt som å hevde at Nintendo Wii er det mest spennende og nyskapende konsollen spillverden har sett det siste tiåret.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen