Spillkonsoller dobler strømregningen din

Det er få som tenker over strømforbruket etter man har satt produkter i hvilemodus. Spillkonsoller og PC-er sluker likevel strøm uten at de er i bruk.

PS3 som en tørketrommel
Nå er ikke Sonys Playstation 3 alene om å være strømversting, Microsofts Xbox 360 er like ille. Det som imidlertid er fascinerende er strømforbruket i det øyeblikket du setter konsollene i hvilemodus.

En spillkonsoll som hviler trekker like mye strøm som en tørketrommel i full gang.

Rimeligere med Wii
PS3 og Xbox 360 kan lett doble strømregningen din, mens Nintedos Wii er langt snillere mot strømregningen. Vi testet, og Wii trekker bare 30 prosent sammenliknet med sine konkurrenter.

Slå av PC-en
PC-er er også blant produktene som sluker strøm, selv i hvilemodus. En laptop som hviler, selv med skjermen av, er en strømtyv av dimensjoner. Hvis du har både en PC, en PS3 og en Xbox 360 stående i hvilemodus, utgjør dette det samme strømforbruket som det man generelt har i en middels stor leilighet.

Spillkonsollene og pc-en din bruker egentlig ikke så mye strøm, men de bruker nesten like mye i hvilemodus, som i aktiv bruk. Derfor: slå ordentlig av.

Greenpeace-oversikt
Hos Greenpeace har de laget en oversikt over hvilke produsenter som er snillest mot miljøet. Dette er en kombinasjon av hvordan produkter produseres og forbruk. Til tross for at Wii bruker vesentlig mindre strøm enn konkurrentene, så kommer Nintendo dårlig ut på grunn av produksjonmetodene. Les hele oversikten hos Greenpeace.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen