Spillklassikere rett i lomma

Spillklassikere rett i lomma

De første dataspillene ble produsert for datamaskiner som var så enkle at dagens mobiltelefoner blir de reneste supercomputere i forhold. Med en spillemulator i mobiltelefonen er det derfor ikke noe problem å gjenoppleve spenningen og fasinasjonen fra den gang TV-spillene så dagens lys på slutten av 70- og begynnelsen av 80-tallet. 

Retro
Er du passert 30 vil du ganske sikkert ha egne minner om TV-spillene som dukket opp på veikroer, kafeer, isbarer og andre steder der folk møttes. Ved de mest populære spillene, som Donkey Kong og Space Invaders, samlet det seg gjerne køer av spillelystne. Det var først noe ut på 80-tallet at Commodore 64 ble en hit, og det ble mer vanlig å spille hjemme hos hverandre.

Men er du ikke passert 30 så kan du like vel more deg med 60-tallsgenerasjonens spill. 

Emulator
For å komme i gang trenger du to ting. En emulator, og selve spillet, en såkalt ROM. Emulatorer finnes i ulike varianter, og svært mange av dem er skrevet av entusiaster som gir dem bort gratis.

Til denne artikkelen har vi tatt utgangspunkt i en emulator skrevet av Steffan Ulfberg og publisert på My Symbian.com.

Emulatoren virker på Nokia Series 60 3rd edition, og vi installerte den på en N80 Internet Edition. (Senere også på en E61).

Installasjonen er svært enkel. Filen kan lastes ned direkte til telefonen, eller du kan kopiere den over fra en PC. 

Piratspill
Spillene må skaffes separat. En rekke nettsteder har samlinger du kan laste ned gratis, men vær klar over at de samme reglene om opphavsrett gjelder for slike spill som for mp3-musikk. 

Skal du laste ned og bruke spillene lovlig må du med andre ord kjøpe dem fra noen som har rettigheter til selge dem. 

Varierende kvalitet
Grafikken i spillene er stort sett svært tro til originalen, i alle fall om du laster ned autoriserte spill. Kvaliteten på lyden varierer en del, og ikke alle emulatorene er like gode. Ulfbergs versjon klarer ikke alltid å gjenskape lyden så godt som vi kunne ønske, mens spillene for øvrig fungerer utmerket. 

Java
Har du ikke en smartmobil så finnes det egne løsninger skrevet for Java (J2ME). Vår erfaring med disse er at mobiltelefonene sjelden har kraft nok til å kjøre de mer krevende spillene i emulatoren, men har du funnet en emulator som fikser dette må du gjerne dele det med oss.

De gamle klassikerne holder seg nemlig godt, og kan være like vanedannende i dag som de var det for 25 år siden. Dessuten kan du lure spillet til å tro at du putter mynter på automaten :)


Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen