Slik ser Apple for seg at teknologen skal fungere. (Foto: Appleinsider)

Spiller fra Itunes til Iphone over nettet

Apple har ifølge det amerikanske nettstedet Appleinsider tatt patent på en løsning som lar deg spille av musikksamlingen din over Wi-fi til Iphone og Ipod. Løsningen skal åpne for at du ikke må ha musikken fysisk der du spiller den.

Styr fra mottakeren

Med det er patentet en videreutvikling av Apples Airport-løsning, der Apple-routeren kan motta musikksignaler fra Itunes over Wi-fi og så sende dem videre til musikkanlegget. Det nye patentet gjør mye det samme, ved at du spiller av musikken et annet sted enn den er lagret. Men i tillegg åpner Wi-fi-teknologien for at du også skal kunne bytte sang og styre musikken direkte fra enheten du spiller musikken av på.

En annen nyhet ved patentet er at Apple ser for seg musikkavspilling ikke bare over Wi-fi, men også super-3G. Da kan du i teorien stå i Hong Kong og spille av musikk fra datamaskinen din som står i Norge.

Platebransjen en mulig hindring

Om patentet lar seg realisere og Apple satser på det er høyst uvisst. Engadget skriver at selskapet i sin tid hadde en lignende løsning som ble fjernet på grunn av press fra platebransjen. Men dersom Apple gjennomfører planen kan det bety at vi i fremtiden slipper unna med mindre lagringsenheter i musikkspillere når du uansett bare kan sanntidsoverføre musikken fra nærmeste datamaskin over nettverket.

(Kilder: Appleinsider, Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen