(Bilde: Shutterstock)

Spiller du i 22 timer hver uke?

Da er du i så fall en gjennomsnittlig kjernespiller.

En ny undersøkelse fra det amerikanske markedsanalysebyrået NDP Group viser at kjernespillere spiller 22 timer hver uke i gjennomsnitt. De har kommet frem til at det finnes 34 millioner slike «core gamers» – kjernespillere – i USA.

Definisjonen er at disse individene spiller PC- eller konsollspill i mer enn 5 timer per uke innen et bestemt utvalg sjangre, deriblant skytespill, sportsspill, rollespill, racing, eventyr, action og strategi. 

– Kjernespillere er selve livsnerven i spillindustrien, ettersom de bruker enormt mye tid på sin favoritthobby. Ved at den nye konsollgenerasjonen har fått en knallstart kan vi regne med at antall timer brukt på spilling vil øke i takt med at kjernespillerne tar de opp, sier analytiker Liam Callahan i NDP Group i en pressemelding.

Han sier videre at det er viktig å forstå kjernespillernes handlingsmønstre for alle som har interesse av å satse på noe innen spill. Det er bakgrunnen for undersøkelsen.

Foretrekker fysisk format

Videre bekrefter studien at kjernespillere i aller høyeste grad foretrekker  PC eller konsoll som plattformene de ønsker å spille på. Samtidig svarer to tredjedeler av dem at de spiller mobilspill eller spill på nettbrett i tillegg. Nesten 70 prosent liker dessuten å spille flerspillerspill.

Ikke overraskende foretrekker 74 prosent å kjøpe et spill i fysisk format kontra en digital utgave dersom prisen var den samme. Imidlertid er det 5 prosent flere i årets undersøkelse som ville valgt en digital utgave.

Det var 7927 respondenter fra USA med i studien.

Spiller du nok til å kunne kalle deg en kjernespiller? Kommenter i forumet!

En av to foreldre ser negativt på dataspill:
– Bekrefter mange av samfunnets fordommer mot dataspill, sier Medietilsynet »

(Kilde: pressemelding, NDP Group via bgr.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen