Spillegal 11-åring stjal 20 000 kroner
Teknofil
(Bilde: Istockphoto)

Spillegal 11-åring stjal 20 000 kroner

Ville kjøpe gjenstander i online-spill.

I Kina tvinger de like så godt fanger til å spille World of Warcraft for å tjene penger. Med slike holdninger til spill, mennesker og eiendom, er det ikke rart at enkelte går på et ekte «raid» for å kunne skaffe seg flere online-gjenstander.

Dette var tilfellet i Kina nylig, da en kvinne ble frastjålet 20 000 kinesiske yuan, eller litt under 20 000 kroner. Dette er en stor sum til å være i Kina, og da var ulykken desto større.

Og hvem var gjerningsmannen? En 11 år gammel gutt. Forklaringen hans? Han ville bare spille på nett og kjøpe gjenstander i spillet.

Lommepenger ikke nok

Da kvinnen fant ut at alle pengene var borte, ringte hun umiddelbart til politiet. Etter en rask etterforskning kom politiet frem til at gjerningsmannen måtte være noen nær kvinnen, som hadde nøkkel til leiligheten hennes. Etter å ha sjekket alle venner og naboer, kom politiet frem til at det måtte være utleierens sønn.

Etter et avhør på fem timer, la 11-årige «Cheng» alle kortene på bordet og innrømmet at han hadde stjålet pengene fra leieboeren. Han hadde allerede brukt opp 1600 kroner på utstyr i et online-spill, og forklarte at han stjal pengene fordi lommepengene hans ikke holdt.

Lurte seg inn

Kvinnen pleide å gjemme penger under sengen, noe «Cheng» hadde tatt notis av. Deretter bestemte han seg for å «låne» dem. «Cheng» lurte til seg en ekstranøkkel til leiligheten mens moren spilte kort og leieboeren var bortreist, og snek seg deretter inn i leietakerens bolig.

Bli vår fan på Facebook!
Bli vår fan på Facebook!

Politiet prøver nå å finne ut hvordan de kan skaffe tilbake leieboerens tapte sparepenger, mens skjebnen til «Cheng» er ukjent.

(Kilde: Kotaku)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen