Spillefilmer på Youtube

Så langt har Youtube sin strategi vært å lage en brukergenerert tjeneste, hvor du kan dele det du ønsker av korte filmsnutter. De har satt en trend, og mange har gått i deres fotspor i etterkant. Nå virker det som om de skifter strategi, og leker med tanken om å åpne for fulltid spillefilmer.

Maks 1 gigabyte
I et notat Youtube sendte ut til sine samarbeidspartnere ble det skrevet at alle som var Youtube-partnere snart kunne legge ut omtrent hva de ville, så lenge det ikke overskrider grensen på en gigabyte. Dette vil blant annet gi mindre alternative filmskapere muligheten til å finne en ny arena for filmene sine.

Også TV-stasjoner kan nå legge ut hele episoder av serier, talkshow og andre begivenheter.

Hva får du for 1 gigabyte?
De fleste som digitaliserer egne filmer, eller bruker Itunes vet at en hel spillefilm på 1 gigabyte blir i trangeste laget. Nå snakker vi imidlertid ikke om full-HD Google og Youtube planlegger, så for noen vil nok dette være et utmerket alternativ for å sjekke ut nye, kanskje litt annerledes filmer.

Reklame
Det er utvilsomt at dette vil medføre økte kosnader for Google og Youtube i form av økt serverkapasitet. Det som imidlertid gjør at dette kan bli innbringende for Youtube er salvsagt annonsering. Youtubes businessmodell bygger på inntekter i forhold til antall videoer lastet opp og datamengder, og her kan det være mye penger å tjene.

Ville du sett langfilmer på Youtube?

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen