Spillbærbare med Intel Core i7

PC-produsenten Multicom har for vane å være tidlig ute med å ta i bruk den nyeste teknologien i sine modeller, og når nå Intels nye Core-prosessorer i7 skal ta steget over i bærbar-klassen (Capella) er det ikke noe unntak.

I dag, en måned før de fleste andre produsenter kommer med nye modeller i hyllene (de venter på Windows 7 må du da vite), slipper Multicom nye modeller i sin Xishan og Kunshan-serie. Disse kan som alltid til en stor grad tilpasses hver enkelts lommebok og behov - om du da kanskje ønsker Blu-ray, 3G eller SSD.

Det nye her er likevel som nevnt at de kommer med mobil-versjonen av Intels nye Core i7-prosessor. Denne prosessoren har fire kjerner med en teknologi som kalles Hyper-Threading, som gjør at hver kjerne klarer to prosesstråder samtidig. Det andre som er kult med i7 er Turbo Boost, som slår inn når prosessoren ikke trenger å bruke alle kjernene. For eksempel skal i7-820QM, som har en vanlig klokkefrekvens på beskjedne 1,73 GHz, kunne øke til litt over 3 GHz på en eller to kjerner - om den ikke er for varm da.

Totalt sett betyr det altså mer kraft ved behov, og ikke minst bedre batterilevetid for gamere på lesesalen.

De nye modellene er å finne på Multicoms nettsider fra i dag.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen