(Bilde: Shutterstock, Bjergsens strøm på Twitch.tv)

– Spillavhengighet er ikke en diagnose

Hør ekspertene diskutere fenomenet på NRK Ekko.

Fredag i forrige uke gjestet psykolog og tidligere spillutvikler Gaute Godager NRKs radioprogram Ekko for å snakke om spillavhengighet.

Der forsvarte Funcom-gründeren spilling som et verktøy for å slappe av og bygge mestringsfølelsen, og argumenterte for at dette kunne være en kanal for sosialt samvær i vårt moderne samfunn. Han forklarte hvorfor det oppstår misforståelser mellom barn og foreldre når det kommer til spilling.

At massemorder Behring Breivik felte en tåre da han høre musikken til spillet Godager hadde laget kom også opp i sendingen. Videre fortalte Funcom-gründeren at spillavhengighet som regel henger sammen med andre problemer, og at selve avhengigheten til spill stort sett kan «kureres» ganske lett, med forståelse, kunnskap og fastsatte regler.

– Det er ikke slik at nettavhengighet er en diagnose i dag. Det er heller ingen som er teknologiavhengig eller spillavhengig, sa Godager.

– Dette er et naturlig fenomen, akkurat som folk er «Manchester United-avhengig», hevdet han.

I tillegg til Godager, stilte psykologene Halvord Kjølstad og Cecilie Schou Andreassen til intervju. Hvis du interesserer deg for fenomenet spillavhengighet (og nettavhengighet), bør du høre denne podkasten: NRK Ekko (21. mars). Samme podkast kan også lastes ned til mobiltelefon og nettbrett.

Kan 3 minutter med videospill dempe søtsuget?
Det tror disse spillforskerne »

(Kilder: NRK Ekko )

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen