Spill til kvinner, nyheter til menn

Studien viser for eksempel at kvinner liker å spille på mobiltelefonen sin, mens menn foretrekker å lese og se nyhetene på den. Undersøkelsen viser også at unge mennesker og pendlere ser på muligheten for å laste ned musikk og kunne høre på musikken på sin telefon som en av de viktigste mulighetene teknologien gir.

Kjønnsforskjeller

På spørsmål om hvilke tjenester brukerne benyttet seg av svarte 16 prosent av kvinnene at de ofte spiller spill på telefonen sin og hele 56 prosent svarte at de hadde prøvd spill på mobiltelefonen. Blant mennene var det 11 prosent som svarte at de spiller spill på mobilen, mens 57 prosent svarte at de hadde prøvd å spille.

En annen etterspurt tjeneste er muligheten til å laste ned musikk til mobilen. 70 prosent i aldersgruppen 18 til 25 år har eller ønsker muligheten for å laste ned musikk. Det er ikke bare den yngre garde som etterspør muligheten for å laste ned musikk. Også pendlere og andre som reiser mye ønsker denne muligheten. Muligheten til å motta og sende e-post med mobiltelefonen er også en etterspurt tjeneste. Hele 80 prosent av de spurte i alderen 36 til 45 ønsket denne muligheten

- Undersøkelsen viser at det er en stor interesse for denne typen tjenester blant brukerne. Det er også interessant å se hvordan ulike tjenester appellerer til forskjellige brukergrupper, sier Anders Jensen leder for innholdstjenester i Vodafone

Da mobilbrukerne ble bedt om å ta stilling til hvilke tjenester de ville ha tilgjengelig på en reise som varer i en time svarte 40 prosent av mennene at de ønsket tv og nyheter, mens hele 32 prosent av kvinnene ønsket å ha tilgjengelig spill på mobilen på samme reise.

Undersøkelsen viser også at populariteten til videosamtaler er voksende. Der er mennene litt foran kvinnene. 67 prosent av de spurte mennene ønsket å benytte seg av muligheten til å se sin partner mens man snakket med han eller henne, mens 60 prosent av kvinnene sa det samme.

Flere menn enn kvinner ønsker å kunnse se den de snakker med når de skal snakke med sine ansatte. Hver fjerde mann kunne tenkt seg denne muligheten, mens bare hver tiende kvinne kunne tenkt seg det samme.

Undersøkelsen viser også at menn var mer positiv til å ha videosamtaler med svigerforeldrene enn kvinner er. Hele 16 prosent av mennene i undersøkelsen stilte seg positivt til dette, mens bare 13 prosent av kvinnene så på dette som noe positivt.

Kvinner som liker å spille spill på mobiltelefonen og menn som liker å ha videokonferanser med svigermor. To ting ved denne undersøkelsen verdt å merke seg. Verden går fremover!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen