Er dette det neste etter kamera, mp3-spillere og trykkskjerm? (Foto: KDDI AU)

Spill piano på mobilen

Om du trodde du var kul med din nye Iphone, HTC Diamond eller Nokia N82, så er du gårsdagens nytt i Japan. Den japanske operatøren KDDI AU mener nemlig morgendagens neste store slager blir, ja, nettopp, slagverk og andre instrumenter i telefonen.

Mobilinstrumenter i alle fasonger

Designet av både japanske og utenlandske designere har KDDI ønsket å gjøre mobiltelefonen om til noe som er både kreativt, originalt og som tar musikk i telefonen ett steg videre. Mens enkelte av telefonene ganske tydelig er formet som instrumenter, eller har fasonger som gjør at man ser sammenhengen rimelig kjapt, er andre mer kryptiske.

De fleste av instrumentene er også inspirert av den japanske lydprodusenten Yamahas instrumenter, der blant annet konseptet "Band in My Pocket" fungerer som en digital trompet, bare at du kan endre lyden som kommer ut ved valg av ulike instrument på trompeten. Idéen er hentet fra Yamahas EZ TP-trompet.

Slå i luften eller scratch som DJ

Ellers inkluderer fremtidsvisjonene trommestikketelefonen, som du slår i luften for å få trommeslag, "Trio in Your Hand" som fungerer som scratche-flate for DJ-er, og Strings for Fingers, som er strengeinstrument gjemt bak mobilskjermen.

Nøyaktig hvordan KDDI ser for seg konseptet med mobil og instrument skal slå an er et interessant spørsmål. Vi kan ikke se for oss at Telenor eller Netcom har noen særlig inntjeningsmuligheter her, og de færreste vil se samme sjarm i en avansert mobiltelefon ved bålet som en gammel gitar. Men så har mobilbrukere i Japan et litt annet forhold til teknologi, og det er ikke utenkelig at konseptet kanskje forblir innenfor de japanske øyer, om kanskje Asia også.

Gå til C Scout Japan for å se flere bilder og video av konseptene >>

(Kilde: C Scout, AU KDDI, Textually)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen