Spill mobiltennis på et papirark

Du liker kanskje å spille mot kompisen din med mobilspill. Men hva hvis dere kunne spille med bordet foran dere som spillarena?

Om ikke lenge kan såkalt AR-teknologi bli virkelighet i mobiltelefoner. AR står for Augmented Reality, eller Utvidet Virkelighet på godt norsk.

Nylig ble spillet AR Tennis demonstrert ved Human Interface Technology Laboratory i New Zealand. Bak spillet står utviklerne Anders Henrysson, Mark Billinghurst og Mark Ollila.

Ved hjelp av kameratelefoner med støtte for blåtann, en bordplate og et ark, kan to mobilbrukere spille en virtuell omgang tennis. Det hvite arket på bordplaten fungerer som ramme for den virtuelle tennisbanen. Mobiltelefonene kommuniserer via blåtann, og banen på bordet fanges opp av telefonenes kamera.

Papirark som tennisbane
Med hver sin telefon i hånden, spiller deltakerne ved å kikke på skjermen. Spillet begynner når den ene spilleren trykker 2-tallet på mobiltelefonen for å sende den første serven. Deretter sendes ballen frem og tilbake på skjemen ved at spillerne trykker 2-tallet, med papirarket på bordet som tennisbane. Spillerne vet om de har truffet tennisballen ved at telefonene gir fra seg en liten lyd og vibrerer.

Det finnes også andre former for AR-spill. Med spill som ARQuake og Human Pacman, får spillerne spesiallagede briller som blander det virtuelle rommet med det virkelige. Ulempen med slike spill, er at du må kjøpe dyrt ekstrautstyr. Utviklerne av AR Tennis har som mål å utvikle spill hvor det eneste du behøver annet utstyr enn mobiltelefonen din.

- Naturlig og intuitivt
- Å bruke fysisk bevegelse som en del av mobilspill er ekstremt naturlig og intuitivt, sier Billinghurst, som leder AR Tennis-prosjektet, til Wired.com. - Mobilkamera kan forandre måten vi bruker mobiltelefoner til å spille.

Per i dag kan AR Tennis spilles på Series 60-telefoner som 6630 og 6680, og skal vises frem på årets Siggraph-messe i Boston i USA.

Vil du vite mer om AR Tennis-prosjektet, kan du besøke nettstedet HitLabsNZ. Her finner du også flere bilder av AR Tennis, mer informasjon, samt en demonstrasjonsvideo.

(Kilder: Wired.com, HitLabsNZ)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen