Spill inn dagen

Det er sjelden IBM viser like stor nyvinning som Apple, Nokia, Motorola og andre "trendy" selskap. Men på årets CeBIT-messe kunne selskapet vise frem noe ingen andre har sett før. En digital dagbok som tar alt du sier og gjør i løpet av en hel dag. Og når dagen er omme kan du gå tilbake og hente ut de lydopptakene du måtte finne interessant.

Den nye vidunderduppeditten, som har fått navnet Magic Block, er ment for deg som går ofte på forelesninger, er journalist eller som i det hele tatt trenger å lagre samtaler og annen lyd fra dag til dag.

Som nevnt, så tar Magic Block opp lyd kontinuerlig i løpet av dagen, og det å høre gjennom 20 timer med lydopptak vil fremstå som ganske uoverkommelig, selv for den garveste etteretningsagent. IBMs løsning på problemet er ganske genial. Gjennom lydgjenkjenning skal du kunne søke etter et spesielt ord eller en spesiell stemme, og Magic Block vil finne frem de aktuelle lydfilene til deg. Enheten er også utstyrt med en innebygget klokke, slik at du også kan søke innenfor et visst tidsrom.

For å sikre deg mot at andre uvedkommende stjeler opptakeren og hører gjennom lydopptakene dine, har IBM også lagt inn fingeravtrykksgjenkjenning. Før du får åpne og søke gjennom lydbiblioteket må altså fingermerket stemme overens med det du har satt Magic Block til å huske. Dermed er det ikke utenkelig at folk vil heller lure på om du jobber i Sci-Fi-bransjen enn at det er en diktafon du holder i hånden.

IBM var svært tilbakeholdne med informasjon om duppeditten under messen, og derfor er verken pris eller lanseringsdato kjent. Men om noe mer informsjon skulle dette inn vil vi følge saken opp.

(Kilder: IBM, Yanko Design, Coolest Gadgets)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen