Dataspill hjelper slagrammede
Teknofil

Dataspill hjelper slagrammede

Dataspill kan gjøre bedringsprosessen etter et slag raskere, ifølge en ny forskningsrapport publisert i den amerikanske vitenskapspublikasjonen Journal of NeuroEngineering and Rehabilitation.

Forskere har observert en gruppe mennesker som har fått svekket funksjon i én av armene etter et slag, og har funnet ut at datasimuleringer og andre teknikker fra filmindustrien som blir brukt til å produsere datagenerert action kan hjelpe til med å gjenvinne tapte funksjoner.

Bredere fokus

Mange treningsprogrammer per dags dato fokuserer på å få tilbake motorikk i hånd og arm separat, mens dataspill og trening med robotteknologi benyttet under forsøket ble brukt til å forbedre begge deler samtidig.

Forsøket tok i bruk Plasma Pong og Hammer Task for å bedre koordinasjon, nøyaktighet og hurtighet på arm- og håndbevegelser. Spill som Virtual Piano og Hummingbird Hunt bidro til presisjon innen grep og bevegelser på fingrene.

Forbedring for alle

Pasienter trente to til tre timer hver dag i åtte dager, og samtlige viste økt kontroll over bevegelser i hånd og arm. Alle fikk bedre stabilitet i det skadde leddet, med bedre flyt og effektivitet i bevegelsene, samt forbedret kontroll over fingrene.

– Disse resultatene viser at dataspill kan bli et viktig verktøy i forbedringsprosessen til paralyserte lemmer etter slag, sier en av de ledende forskerne bak forskningsrapporten, dr Alma Merians.

(Kilde: Consumer Reports)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen