Spill bort juletiden

Alternativ tekst mangler

Juletiden er høytid for svært mye, men kan fort bli litt kjedelig om du ikke har venner eller noe underholdende i bakhånd. Derfor kan tiden frem til nyttår være en god tid å prøve ut nye spill på, enten du nettopp fikk en ny telefon til jul eller allerede har en telefon full av spill, men fortsatt er hypp på noe nytt.

Her kommer redaksjonens anbefalinger på hvilke spill vi mener er de viktigste å få med seg i juletiden.

Alternativ tekst mangler
(Foto: EA arts)

James Bond: Casino Royale
Her er julespillet for alle James Bond-fans. Om du likte filmen, så vil dumest sannsynlig også like spillet.

Selve spillet er enkelt. Du skal drepe hovedskurken på en mest mulig smertefull måte, og for å komme til ham må du gjøre kål på mange av hans venner og medsammensvorne. Ved hjelp av alt fra pistol, maskingevær og knyttnever baner du deg vei frem, og på veien må du desarmere bomber, snike deg forbi lumske sikkerhetsvakter og unngå å bli drept av dødelige
laserstråler.

Når alt kommer til alt så skal det understrekes at det er umulig å få alle effektene og spenningen fra filmen ned i spillet. Og kanskje enda tristere, Bond snubler ikke over særlig mange lettkledde damer underveis, noe som kanskje styrker familieprofilen til spillet, men samtidig gjør det langt mindre "Bond"-aktig.

Spillet er utviklet av Sonys mobilspillavdeling og kan kjøpes stort sett overalt på nettet der det selges mobilspill. For eksempel hos Jamba.

Alternativt er også Tom Clancy's-serien et godt kjøp, om du er ute etter action.

Alternativ tekst mangler
(Foto: Gameloft)

GangstaR: Crime City
Her er det bare å finne frem gullkjedet og få senket BMWen. I GangstaR: Crime City er det nemlig om å gjøre å være mest mulig badboy og ha sans for heftige biljakter og lettkledde damer. Ikke ulikt James Bond med andre ord.

Selve handlingen i spillet er ikke så ulikt den i stordelen av amerikansk action-filmer. Du skal ta oppdrag for lokale mafioser, korrupte politifolk og Gudfaren. Deretter skal du cruise rundt i bilen din, høre på rap og skyte ned det som måtte hindre deg i å nå målene dine. Du kan også starte egne restauranter og klubber på siden av drittarbeidet, alt for å holde bankkontoen fin og fet.

Spillet kan kjøpes direkte fra Gamelofts hjemmesider, eller via diverse nettbutikker.

Alternativ tekst mangler
(Foto: EA Arts)

The Sims 2:
The Sims tok verden med storm etter at simulatorspillet kom i 2000, og de fleste har nok fått med seg spillet der du styrer en liten familie i huset deres, skaffer dem jobb og opplever at livet går sin gang gjennom spillet.

Nå er mobilutgaven her, som gir deg mye det samme som du får i originalversjonen, men strippet ned i format slik at det passer inn på små mobilskjermer. Men akkurat som i PC-versjonen, så er ikke dette et spill som rundes på 30 minutter. Figurene i spillet følger samme syklus som i originalversjonen, noe som betyr at du skal via ekteskap, barn, jobbkarierre
og skilsmisser før det hele er over.

Prisen på The Sims 2 er noe høyere enn vanlige mobilspill enkelte steder. Men hvis du er ute etter mobilunderholdning som varer hele julen, så er The Sims 2 verdt å sjekke ut.

Spillet finner du så og si overalt hvor det selges mobilspill, blant annet hos Jamba.

Alternativ tekst mangler
(Foto: EA Arts)

SimCity:
Et av PC-spillenes store er nå kommet til mobilen. Om du lenge har ønsket å styre en by full av mennesker, og det gjerne fra mobilen din, så har du sjansen nå.

Du begynner med en flat mark uten hus eller noe, akkurat som i PC-versjonen av spillet. Så snart en kraftstasjon, et vanntårn og noen områder for husbygging er på plass, begynner byen din å vokse, og du kan begynne å planlegge høyhus, motorveier, avanserte kollektivløsninger og parker og annet grønt. Men vær på vakt; skulle noen av innbyggerne i byen føle seg
dårlig behandlet eller ikke like byen din, ender du snart opp med en småby i det gamle Sovjet, snarere enn noen blåkopi av Hong Kong eller New York.

Spillet er lett og forstå, og selv om handlingen er krympet ned til en mobilskjerm, er det ingen sak å holde oversikten. Heldigvis trenger du ikke holde det tempoet som trengs i PC-versjonen av spillet, ettersom menyene og byggeprosessen på mobilen er langt mer tungvint, og dermed har utviklerne styrt unna en av de større fallgruvene som finnes.

SimCity er utviklet av EA Games, og kan fås hos svært mange spillsider på
nett, blant annet Jamba.

Alternativ tekst mangler
(Foto: Gameloft)

Miami Nights: Singles in the City
Singles in the City minner mye om The Sims, og handler også om å leve livet i en litt surrealistisk, digital verden. Men i motsetning til The Sims har Miami Nights et plott, der du har en mannevond huseier i nakken, flere måneder med ubetalt husleie å skaffe inn og et vell av rike kjendiser boende rundt deg som vil hjelpe deg bare du klarer å bli en stjerne.

Spillet kan virke noe mer variert enn The Sims i og med at det inneholder 30 forskjellige steder du kan befinne deg, fra strender til diskotek og luksusvillaer. I tillegg kan du endre og justere på spilleren din, ommøblere huset, og endre miljøet rundt deg gjennom oppførselen din.

I praksis får du nesten en overdose glamour og jet-set. Men hvis det er det du er på utkikk etter for å få høytiden til å bli enda litt mer høytid, så er Miami Nights alltids verdt en titt.

Spillet er utviklet av Gameloft, og kan lastes ned fra selskapets hjemmesider.

Alternativ tekst mangler
(Foto: Gameloft)

2006 Real Football
Selv om det er jul, og rimelig hvitt, ihvertfall enkelte steder i landet, så lar ikke fotballinteressen seg stoppe hos absolutt alle. Mange kunne sikkert tenke seg et lite spark nå og da, selv om julemusikken dundrer i ørene, og da er det så greit at dette også kan gjøres på mobilen.

2006 Real Football er Gamelofts svar på Fifa og andre fotballstorheter for PCen. Her kan du velge deg et landslag som du så skal sette opp mot andre land, og forhåpentligvis vinne.

Spillet er utviklet i samarbeid med Djibril Cissé, Andrei Shevchenko og Oliver Kahn, og inneholder over 1000 spillere og en grafikk som gjør spillet noe mer realistisk.

Spillet kan kjøpes direkte fra Gameloft og en rekke andre mobilspillbutikker.

Alternativ tekst mangler
(Foto: Jamba)

Need for Speed: Carbon
Julen er heller ikke høytid for råning eller generelt sett kjøre rundt i høy fart i dyre biler. Derfor kan det også være greit å få ut fartsabstinensene på telefonen.

Need for Speec: Carbon er sånnsett perfekt til formålet. Her går det slett ikke i Volvo 240, men nylakkerte biler med dekk og motor som koster et par årslønner. Her kan du race rundt i bygatene så mye du vil, og gjerne vinne også, slik at du får råd til å oppgradere bilen ytterligere.

Need for Speed: Carbon fås kjøpt hos Jamba og andre nettbutikker.

Monopol
Selv om mange nok foretrekker Monopol i brettversjon, er det mange grunner til å skaffe seg mobilversjonen av klassikeren nå rundt jul. Spillet er blitt et av de mest populære mobilspillene i verden, og det er ikke uten grunn.

Alternativ tekst mangler
(Foto: Gluphone)

Ettersom spillet i seg selv er så enkelt som det er, der du kjøper eiendommer og selskaper for så å bygge hus på dem og kreve leie, så passer spillet perfekt til mobilskjermen. Du har fortsatt motstandere, fullt sett med terninger, hus og skjøter, og skulle du dette ned på start, venter dobbel pott med penger. Eneste forskjell er at du
her ikke kan jukse deg ut av fengsel.

Skal du ha en utgave av Monopol, kan denne kjøpes direkte fra hjemmesiden til utvikleren Gluphone. Selv om spillet begynner å dra på årene, står ikke det i veien for flere timer med moro.

Savner du noen spill eller har du flere forslag? Bruk diskusjonsforumet, så kan du være med å gjøre juletiden litt mer underholdende for noen.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen