Spill av fra egen PC over 3G-nettet

Spill av fra egen PC over 3G-nettet

Programvare er klar både til PC og telefon, og så lenge du oppholder deg i hjemmet og har en telefon med UpnP (Universal Plug And Play) så kan du kjøre musikk, filmer og annet innhold fra datamaskinen din direkte til mobilen via trådløst nett.

Snart kommer fohåpentlig også den siste brikke på plass, så du kan ta med deg den samme tjenesten også utenfor hjemmet. 

Kvalitet
Vi har tidligere omtalt en løsning basert på ORB, der du ikke trenger annet enn gratis programvare på datamaskinen og en mobiltelefon med nettleser for å ha et liknende tilbud. 

– Vi kjenner til denne løsningen og enkelte andre som virker mer eller mindre etter samme modell. Men vår løsning vil gi bedre kvalitet og mer stabil overføring samtidig som den krever mindre båndbredde, sier markedssjef i Nero, Oliver Kentschke, til Mobilen.no. 

Mindre data
Den viktigste byggesteinen er komresjonsteknologien Nero har utviklet. Nero Digital Audio+ ble lansert under 3GSM, og er en kompresjonsteknologi som gjør det mulig å kjøre lyd i tilsvarende kvalitet på langt mindre båndbredde enn det for eksempel WMA eller MP3 krever. Dessuten er teknologien blitt raskere. Å komprimere en CD med 70 minutter spilletid er gjort på omlag 2 minutter.

Du kan også velge å lagre hele CD-en som en enkelt fil, komplett med albumart og det hele.

Rippeprogrammet kan lastes ned gratis fra www.nerodigital.com. Programvaren som gir deg et komplett mediesenter på mobiltelefon er en del av Nero 7.0. 

Kostnadsbombe
– Årsaken til at vi samarbeider med operatørene er at det kreves en streamserver i nettet. Private kunne saktens satt opp dette selv, men vi ønsker at operatørene skal gjøre det som en del av et totaltilbud, sier Kentschke.

Modellen vil først ha noen hensikt om du får fastpris på databruken på 3G som du har det på datamaskinen. Hvis ikke vil streaming av innhold raskt kunne medføre store utgifter for sluttbrukeren.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen