Test

Spider Holster Pro

Vi kan røpe med en gang at dette systemet er ikke bare for fotografer.

Spider Holster
Utfordringen er at enten har du kameraet rundt halsen. Da henger det og slenger, eller du har det i en fotobag, som også kan henge og slenge. Da er kameraet mye mindre tilgjengelig. Du kan evt. holde det i hånda, men da har du ikke hendene fri. Hvis du har med deg mer enn ett kamerahus blir problemet særlig stort.

Spiderholster består i hovedsak av to deler. En liten ”krok” du kan skru i stativfestet på kameraet og et beltefeste du hekter kroken innpå. På den måten kan kameraet henge på hofta uten å være i veien. La oss ta en nærmere kikk på hvordan det fungerer.

Beltefestet montert på beltet Plate med krok

På bildet til over til høyre ser du kroken montert på en plate. Det er standardløsningen. Fordelen med det, er at platen har to steder du kan feste kroken, og gir deg dermed litt valg i hvordan kameraet skal henge, eller hvilken side av kroppen det skal henge. Det følger faktisk med to kroker, så hvis du har flere kameraer og flere beltefester kan du bruke begge krokene og hekte kameraet der det passer best til enhver tid. Platen har også stativfeste, så du kan sette kameraet på stativ samtidig som du har på krokene. Hvis du bruker stativ mye, og ønsker å ha på en hurtigplate, vil det normalt fungere helt bra. Det finnes sikkert plater som lager problemer, men det er ment å fungere smertefritt. Har du et stativ å bære på, er det greit å ha kameraet utav veien men lett tilgjengelig.

Belte med hoftebeskytter - uten festet til kroken.
Belte med hoftebeskytter - uten festet til kroken.

Brukervennlighet og komfort
Hvis du vil ha det enklest mulig er det lett å skru kroken av plata og feste den rett på kameraets stativfeste. I plata er det en umbraco for å løsne eller stramme både plater og kroker så du er sikker på at alt sitter sikkelig. Umbracoen er tredd inn i plata, og sitter godt nok til at den ikke kan falle ut ved en feil.

Til beltefestet kan du også få et belte som gjør at festet sitter litt bedre enn det vil gjøre på et vanlig buksebelte. I tillegg har det en litt stiv plate som sitter over hofta, og som demper slag og gnisninger mellom kamera og hofte. Det blir dermed litt behageligere. Vi prøvde både med og uten spesialbeltet, og var absolutt mest fornøyd når vi hadde beltet der. Men det kan være anledninger, når det er krav til antrekk at et slikt belte ikke vil være veldig passende. Uten beltet blir løsningen veldig diskrét.

Beltefestet har en liten lås som forhindrer at kameraet faller ut av festet ved en feil, eller hvis du gjør litt voldsomme bevegelser. Men det blir litt mer tungvindt å få tilgang til kameraet (både for deg å for andre). Låsen kan kobles ut hvis du ønsker det.

Når du går rundt med kameraet i timevis, er det utrolig praktisk å kunne henge fra seg kameraet et sted det er lett tilgjengelig, og der vekten blir lagt på hoftene i stedet for nakken. Men nakkestroppen som normalt er på kameraet ble litt i veien. Vi hadde ønsket oss en håndstropp som ville gitt oss bedre grep, og som ikke hanger og slenger nede ved knærne når kameraet ikke er i bruk.

Dersom du har flere kamerahus, er løsningen helt genial. Du kan ha flere beltefester, og ha ett feste til hvert kamera, slik at du alltid har riktig kamera tilgjengelig og de andre ute av veien. Slutt på nakkestropper som floker seg inni hverandre eller dingler og slår deg når du løper.

Hvis du har blits på kameraet, er det viktig at kameraet henger ordentlig helt ned i festet. Hvis ikke blir blitsen stående rett ut. Ofte vil kameraet henge litt feil, og da blir du veldig bred over hoftene. Får du kameraet helt ned i festet, henger blitsen nedover og objektivet bakover.

Hvis du bruker vertikalgrep kommer pinnene litt i veien for grepet. Det hindrer deg ikke i å bruke vertikalgrepet, men du må ha pinnene stikkende ut mellom fingrene, som kan være litt sjenerende til å begynne med.

Vi har ikke testet løsningen med større objektiv enn 70-200mm f/2.8. Vi anser at å bevege seg mye rundt, og kunne ha svært rask tilgang til kameraet er mindre aktuelt med svært store objektiver. Men vi tror nok at grensen for hva som er komfortabelt å bruke Spider Holster til går et sted rundt størrelsen til et slikt objektiv. Når objektivet begynner å dunke borti kneet, eller enda verre, subber i bakken, er det ikke gøy lenger.

Bruksområder
Nedenfor kan du se en demonstrasjonsvideo med fotografen som har utviklet systemet.

 

Her er det mange muligheter. Hvis du er på fottur i ikke alt for tett underskog eller kraftig regnvær, er det en svært behagelig måte å bære kameraet på. Beveger du deg i vanskelig terreng, og av og til trenger en hånd til å støtte deg, eller du går med stav, er dette en helt suveren løsning.Det samme gjelder, som nevnt, dersom du har flere kamerahus.

Les vår guide til kameavesker her.

Skal du fotografere en bryllupsfest, og går rundt på jakt etter motiver i mange timer vil dette avlaste armer og nakke mye, samtidig som det er mye lettere for deg å ta en skvett sjampanje og et kakestykke innimellom.

Kroken kan festes rett i kameraet for ekstra kompakt løsning.
Kroken kan festes rett i kameraet for ekstra kompakt løsning.

Som du forstår, er Spider Holster ment til de gangene du må ha kameraet raskt tilgjengelig, eller du trenger hendene til andre ting mye av tiden. Men det vil være mange typer bruk der du ikke vil trenge det. Dersom du normalt bruker skulderstroppen er det litt tungvindt å måtte bytte den ut med en håndleddsstropp når du skal bruke Spider Holster, så mange vil nok velge å ha på nakkestroppen. Det fungerer, men er ikke optimalt.

Kvalitet
Plate, kroker og beltefeste er lagt i støpt aluminium, mens beltet stort sett er i nylon med spenne av plast. Det virker svært solid. Tidlige tilbakemeldinger fra blant annet Akam gjorde at designeren endret litt på noen deler så de ble mer holdbare. Det gjelder særlig en strikk som hjelper å holde beltefestet på plass. Nå har vi forsøkt å utsette det for svært store (men ikke veldig uvanlige) påkjenninger uten at det har vært noe som helst problem med det.

Du kan kjøpe systemet del for del eller du kan kjøpe et sett med det du trenger til ett kamera. Foreløpig selges det bare på Spider Holsters hjemmeside, og koster $110 for et sett. Men vi er ganske overbevist om at dette produktet har en framtid, og antar at det kommer norske distributører ganske raskt.

Mer informasjon finner du på hjemmesiden til Spider Holster

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen