Illustrasjonsbilde – Viser tidligere Radeon-modell (Bilde: AMD)

Spesifikasjonene til AMDs monsterkort har lekket

– Radeon R9 295X2 får doble kjerner og vannkjøling.

Rykter om det som tyder på å være AMDs svarNvidias GeForce GTX Titan Z har nå dukket opp på nett. Navnet du skal merke deg er Radeon R9 295X2, og som X2 på slutten indikerer er dette et skjermkort med doble grafikkprosessorer.

Skal vi tro nettstedet Videocardz.com rett er det mye spennende vi har i vente, og for å summere opp det hele veldig raskt dreier det seg om doble Hawaii XT-prosessorer, med litt ekstra kjøling. Det skal altså være en en dobbel variant av Radeon R9 290X. AMD har lenge hintet til at dette kortet vil komme, og selve lanseringen skal ifølge nettstedet være satt til 8. april.

Fullverdige kjerner

Det er altså ikke to nedskalerte varianter, men den hele og fulle pakken to ganger. Kortet vil dermed by på 5632 streamingprosessorer, med 352 TMU-enheter og 128 ROPs.

Rent minnemessig vil kortet få hele åtte gigabyte med minne, kjørende på 1250 megahertz, eller gode fem gigahertz effektivt.

Det kreves en viss strømforsyning for å drive beistet. TDP for kortet alene er oppgitt til 500 watt, og strømmen hentes foruten fra PCIe-kontakten også via to åttepins strømtilkoblinger.

Kommer med vannkjøling

Kjølingen er et kapittel for seg selv, og med kallenavn «Prosjekt Hydra» ligger det vel litt i kortene at det er snakk om en vannkjøling. Hver av grafikkprosessorene har en egen vannblokk med innebygget pumpe. Disse er utviklet i sammarbeid med Asetek, hevder Videocardz. I tillegg er det en vanlig 12-centimeters radiator med en enkelt vifte.

Bilder nettstedet har fått tak i viser også at skjermkortet skal ha en egen vifte midt på, for å kjøle andre komponenter som strømreguleringskretser og minne.

Radeon R9 295X2 skal være i sitt ess når vi snakker om 4K-oppløsning, både med tanke på utregningskraft, men også når det gjelder tilkoblinger. Totalt finnes det fire mini-DisplayPorts på kortet, og en Dual DVI-D.

Prisen er enn så lenge ikke kjent, men med tanke på Nvidias prisforlangende for Titan Z har AMD en del å gå på.

Legger du inn et gratis prisvarsel i prisguiden vil du få melding så snart kortet får pris og når det kommer i butikken.

Det koster uansett å være kar:
Nvidias nye verstingkort koster over 20 000 kroner »

(Kilder: Videocardz.com )

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen