Spesialminne for AMD

OCZ DDR2 PC2-5400 AM2 Special 4 GB Dual Channel
OCZ DDR2 PC2-5400 AM2 Special 4 GB Dual Channel

Spesifikasjoner

  • Kun for AMDs AM2/AM2+-plattform
  • DDR2-667
  • 5-5-5-15
  • 2 GB per modul
  • Ubufret
  • 1,8 - 2,0 Volt (2,1 Volt EVP)
  • Livstidsgaranti

Ifølge produsenten er PC2-5400 Titanium-modulene de første i sitt slag som er spesielt tilrettelagt for AMDs integrerte minnekontrollere. De nye modulene utnytter spesielle egenskaper ved AMDs minnekontroller for å øke systemytelsen.

Nærmere bestemt drar modulene nytte av AMDs 11-bit kolonneadressering med 16K sidetabeller, mens standarden for andre minnekontrollere er henholdsvis 10-bit og 8K. Dermed kan OCZ benytte en "single rank"-løsning for sine 2 GB-moduler.

I praksis betyr det at minnekontrolleren kan holde seg på samme "sted" i minnet lenger, noe som hever ytelsen. Hvor mye bedre ytelsen blir, sier imidlertid ikke OCZ noe om - bortsett fra at det skal gi "ytelse uten sidestykke". Vi anbefaler å vente på reelle tester før man tar slike utsagn for god fisk.

OCZ PC2-5400 AMD Special blir tilgjengelig i parvis testede sett på 4 GB (2 x 2 GB) og rettes naturligvis mot 64-bit systemer. Maksimal minnemengde for 32-bit-systemer er som kjent noe over 3 GB.

Målgruppen for modulene er særlig de som driver med grafikk og video. Med fire slike moduler i systemet oppnår man 8 GB totalt, som bør være plenty - selv for ivrige Photoshop- og Premiere-brukere.

Pris eller tilgjengelighet er foreløpig ukjent.

(Kilder: OCZ, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen