Spesialeffekter til bildene dine

Det amerikanske selskapet Red Giant er kjent for sine sine visuelle effekter til film- og videobransjen. Nå leverer de også løsninger til bildebehandling av stillbilder i Photoshop.

Magic Bullet Photolooks

Photolooks lar deg manipulere og eksperimentere med lyset uten at bildekvaliteten ødelegges. Du kan velge mellom forskjellige forhåndsinnstilte effekter, eller manuelt justere innstillingene for å kontrollere lyset eller lage stiliserte effekter. Red Giant sikter seg inn mot både amatører og profesjonelle, og kan programmet kan kjøres enten som en plug-in til Photoshop, eller som et eget program.

Før og etter. Magic Bullet Photolooks gjør det enkelt å gi bildene dine et stilisert og profesjonelt uttryk. FOTO: redgiantsoftware.com
Før og etter. Magic Bullet Photolooks gjør det enkelt å gi bildene dine et stilisert og profesjonelt uttryk. FOTO: redgiantsoftware.com

Knoll Lighting Factory

John Knoll har lang fartstid innen visuelle effekter, og er kanskje mest kjent som medprodusenten til Photoshop, samt at han var ansvarlig for spesialeffekter i Star Wars-filmene. I 2002 startet han opp Red Giant, og har siden stått for mange produkter rettet mot film- og videobransjen. Som for eksempel Knoll Lighting Factory for levende bilder, som senere også ble lansert som et verktøy til å redigere stillbilder. Nå har programmet kommet i versjon 3.1.

Programmet er et verktøy for å forsterke refleksjoner fra en sterk lyskilde som kan sees gjennom linsen til et kamera. Eventuelt kan en slik lyskilde imiteres. På fagspråket benyttes det engelske uttrykket ”lensflare” for slike lysrefleksjoner.

Kule lyseffekter. Knoll Lighting Factory kan lager
Kule lyseffekter. Knoll Lighting Factory kan lager "lensflare"-effekter som kan være riktig i noen situasjoner. FOTO: redgiantsoftware.com

Men dette verktøyet finnes allerede i Photoshop, sier du? Det stemmer, men Knoll Lighting Factory byr på over hundre forhåndsgitte innstillinger i tillegg til gode muligheter for manuelle justeringer.

Disse to programmene er selvsagt ikke gratis. Magic Bullet PhotoLooks koster omlag 1190 kroner (USD 199), og Knoll Lighting Factory ligger på omlag 890 kroner (USD 149). Begge programmene kjøpes og lastes ned fra Red Giants hjemmeside.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen