Sperrer mobiltjenester

Mobilbruken i USA er på full fart oppover, og flere og flere benytter seg av mobile underholdningstjenester som ringetoner, bilder, musikk, video og spill. Det er imidlertid ikke alt mobilinnhold som passer for både barn og voksne.

I følge Game Daily er det foreløpig ingen operatører som tilbyr spesielle mobiltjenester beregnet på et voksent publikum. Fenomenet er imidlertid på vei. Derfor har CITA, eller Cellular Telecommunications & Internet Association, utarbeidet et sett med retningslinjer til amerikanske mobiloperatører.

Retningslinjene er delt inn i to stadier, og går i et nøtteskall ut på å beskytte barn mot mobilinnhold som er beregnet for voksne. Retningslinjene er delt inn i to faser. Den første fasen går ut på at alle mobile innholdstjenester får et stempel som viser om de er passende for alle aldersgrupper, eller bare for voksne. Innholdstjenestene som regnes som trygge for alle skal merkes "Generally Accessible Carrier Content", mens andre tjenester som inneholder for eksempel vold eller sex, får stempelet "Restricted Carrier Content". For å kunne kjøpe og laste ned de beskyttede tjenestene må du enten være over 18 år gammel eller ha tillatelse fra foreldrene dine.

Fase to av det nye retningslinjene innebærer at operatørene skal kunne tilby sine kunder sperre for internettilgang på mobiltelefonen, eller blokkering av spesielle nettsider. Slik kan foreldre nekte barna sine adgang til uønskede nettsider og få en større oversikt over barnas mobilsurfing. Det er imidlertid opp til hver enkelt operatør om de ønsker å tilby slike sperretjenester til sine kunder eller ikke.

- Dagens mobilkunder kan nyte en voksende mengde mobilinnhold, som videoklipp, TV-show, vær, nyheter, musikk, spill og ringetoner. De nye retningslinjene ble utviklet for å hjelpe kunder å se de utrolige mulighetene som trådløs teknologi kan tilby, og ikke minst hjelpe foreldre å ta vare på de menneskene de bryr seg mest om, nemlig barna, forteller Steve Largent, president og overhode i CITA til nettstedet Gamasutra.

(Kilder: Gamasutra, PC World, Game Daily)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen