Spenstige WLAN-brikker

Den siste tiden har vi sett hvordan det trådløse 802.11-nettverket fra datamaskinens verden i ferd med å krympes ned i en størrelse og et format som gjør teknologien brukende i telefoner og håndholdte, og Atheros Communications kunne i dag vise frem en ny linje med 802.11-baserte brikkesett som har tatt denne utviklingen enda et par steg videre.

Atheros påpeker at mens de fleste produsenter av 802.11-baserte løsninger har vært opptatte av å optimalisere teknologien bak de trådløse nettverkene for høyest mulig ytelse, har selskapet på sin side sett behovet for et alternativ som setter fokus på lavt strømforbruk og små dimensjoner. Denne filosofien skal ligge grunn for selskapets fjerde generasjon med 802.11-brikkesett.

I dagens pressemelding hevder selskapet at de har klart å redusere det totale strømforbruket i brikkesettene sine til under halvparten av det tidligere 802.11b-baserte brikkesett har krevd, samtidig som de har klart å femdoble hastigheten fra 11 Mbps til 55 Mbps. Selv produkter som Intels velkjente Centrino-prosessor kommer til kort satt opp mot slike spesifikasjoner.

Hemmeligheten bak det usedvanlig lave strømforbruket ligger i å kutte av strømforsyningen til de delene av brikken som til enhver tid ikke er i bruk, slik at det ikke konsumeres unødvendig strøm. Dette skal føre til en 20 prosents reduksjon i strømforbruket under overføring av data og en reduksjon på ikke mindre enn 95 prosent når brikkesettet ikke er i bruk.

Brikkesettene er dessuten de første på markedet med støtte for teknologiene kjent som Wake-On-Wireless og Wake-On-Theft. Førstnevnte er en trådløs versjon av den mer kjente Wake-On-LAN teknologien, som lar deg skru på datamaskiner og annet utstyr via nettverket, mens sistnevnte er en tyverisikring som kan aktivere en alarm når 802.11-utstyrte enheter flyttes bort fra nettverket.

Atheros har stor tro på at de nye brikkesettene vil være egnet for bruk både i håndholdte datamaskiner og smarttelefoner. Så gjenstår det å se om noen av de store produsentene fatter interesse.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen