Denne kometen har utløst en opphetet diskusjon.
Denne kometen har utløst en opphetet diskusjon. (Foto: YouTube/Skjermdump/Tek.no, montasje)

Dette himmellegemet har fått det til å koke på nettet

Fortnite, verdens mest populære spill, kan få store endringer 30. april.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Fortnite har på kort tid rukket å bli verdens desidert mest populære online-spill, med over 45 millioner mennesker som har spilt spillet og opptil 3,4 millioner aktive på et gitt tidspunkt. Også i Norge er Fortnite stort, med spillere i alle aldersgrupper og nordmenn som forsøker å leve av spillet som proffe.  

Det har rett og slett tatt verden – og Norge – litt med storm. Siden spillet kom ut i september i fjor har utvikleren, Epic Games, oppdatert spillet mange ganger, med små endringer her og der.

Frem mot 30. april er det imidlertid svært mange Fortnite-spillere som er svært spente: vil en meteor treffe kartet, og endre det for alltid? 

Kartet slik det fremstår i dag, med Tilted Towers til venstre i midten. Foto: Epic Games

Vent, hvafforno? En meteor? 

Om man ikke har spilt Fortnite før, kan det være greit med en oppklaring allerede før vi snakker om meteoren. Fortnite er et såkalt «battle royale»-spill, der 100 spillere flys ut over en øy og selv velger hvor de ønsker å lande. Deretter er det om og gjøre å samle ressurser og våpen først mulig, plaffe ned motstanderne og – til slutt – stå igjen som eneste overlevende. 

Opprinnelig hadde kartet 9 navngitte steder man kunne lande, men i februar ble dette tallet nær doblet da en oppdatering ga oss et helt nytt kart. Blant de nye landingsstedene er det særlig ett som peker seg ut som svært populært: Tilted Towers.

Tilted Towers, i bakgrunnen, kan komme til å bli fjernet fra spillet. Foto: Epic Games

Hvorfor? Vel, for det første inneholder området spillets desidert største konsentrasjon av ressurser, og for det andre har du, vel, flest andre spillere å angripe her.

Dette viste seg raskt å være et problem for spillet, ettersom resten av kartet nærmest fremstod folke- og begivenhetstomt. Derfor har diskusjonen lenge gått høylytt om Epic Games kom til å fjerne Tilted Towers igjen, og i det siste har summingen og ryktene nærmest løpt løpsk.

Den 20. mars oppdaget nemlig observante spillere en lysende prikk på himmelen i spillet, og siden har prikken bare blitt større og større. Det virker altså som om en meteor (eller, rettere sagt, en komet) er på vei mot kartet. Rettere sagt mot Tilted Towers.

30. april kan være datoen

Det vil naturligvis medføre større ødeleggelser om en meteor skulle treffe landingsstedet, noe mange spillere ser ut til å mene at er tvingende nødvendig fordi det ødelegger dynamikken i spillet. Samtidig har utvikleren gitt oss stadig flere tegn og hint som peker i retning av akkurat dette.

Slike teleskoper er satt opp rundt om, rettet mot kometen. Foto: YouTube/Skjermdump

Eksempelvis har det flere steder rundt omkring på kartet blitt satt opp teleskoper som peker rett mot meteoren, nesten som for å varsle spillerne. Lenge trodde mange også at en morsekode som ble hevdet avspilt i vibrasjon når man så mot himmellegemet tydet «SOS D5 418», som skulle vise til koordinater og dato (18. april) for sammentreff – men det viste seg å kun være oppspinn basert på en bug.

Kometen sett gjennom kikkertsikte i spillet. Foto: YouTube/Skjermdump

En mer sannsynlig dato har imidlertid alltid vært 30. april, når sesong 3 i Fortnite avsluttes. Ved hver ny sesong har det kommet større endringer, som ved starten av sesong 2, da det nye kartet ble introdusert.

Ettersom meteoren stadig fortsetter å vokse, virker det tilforlatelig at Epic Games da vil benytte muligheten til å skape litt ståhei og samtidig balansere spillet bedre ved å fjerne Tilted Towers for godt. To fluer i én smekk.

I mellomtiden mangler det ikke på YouTube-videoer, Reddit-tråder og alt imellom som mer enn gjerne tar deg med ned i langt villere teorier enn det vi presenterer her.

Ta teoriene med en klype salt

Denne 3D-modellen skal ha blitt funnet i kildekoden – og kan være en plassholder for kometen. Foto: YouTube/Skjermdump

Det skal nevnes at alle teoriene burde tas med en klype salt, ettersom utvikleren selv ikke har bekreftet noe enda. Tegnene på at noe vil skje begynner imidlertid å bli svært mange.

Enkelte brukere gravd seg gjennom kildekoden i spillet, og funnet et 3D-objekt som samsvarer godt med meteoren det er snakk om. Via en ny funksjon som lar deg sveve hvor du vil på kartet har én bruker til og med kommet seg under kartet og funnet det samme objektet som en slags plassholder under Tilted Towers.

I tillegg har man funnet kodelinjer som hinter til en ny spillmodus kalt «Impact Solo», som altså refererer til en enspillerliste for en «sammentreff»-modus:

Med tanke på at Fortnite har en rikholdig historie med tidsbegrensede spesialmoduser er heller ikke dette spesielt usannsynlig.

Epic Games holder som nevnt bladet tett til munnen, men har nylig uttalt at de i alle fall ikke planlegger helt nye kart. Da passer det jo ypperlig å forbedre kartet man allerede har.

  • Hva tror du vil skje med Tilted Towers? Kommenter gjerne under!

Fortnite er – som mange andre spill – utsatt for juks:
Epic Games ansatte privatetterforsker for å finne juksemakere »

(Kilde: IGN, Metro, Express, Forbes)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen