Guide

Spenning og temperatur

 

Utgangspunktet

En kraftig Athlon gir lett fra seg opptil 70 - 80 watt varme fra den lille prosessorkjernen, noe som er nok til å svi den av i løpet av få sekunder uten en god og riktig montert kjøler. Skal man i tillegg overklokke mye er det enda viktigere å ha god kjøling, fordi prosessoren utvikler mer varme når den kjøres på en raskere frekvens.

Når ikke viftekjøling holder kan man alltids gå til radikale metoder som vannkjøler og peltier, men det innebærer enn viss risiko med hensyn til kondens og vannlekkasjer.

 

En ny framgangsmåte

Når en prosessor overklokkes blir den lettere ustabil, et problem vi ofte løser ved å øke kjernespenningen på prosessoren. Det vi ikke tenker på, er at dette også øker temperaturen betraktelig, kanskje nok til at prosessoren ikke er stabil allikevel.

Så hva med å beholde kjølingen vi allerede har og tenke litt motsatt av hva som er vanlig for å få en overklokket prosessor stabil? Nemlig å finne den laveste spenningen hvor prosessoren går stabilt, fordi den utvikler mindre varme og gis oss en lavere temperatur som bonus!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen