Spenning før Apple-resultatene legges frem

Veksten i Apples fortjeneste vil bli den dårligste på ti år, tror mange analytikere.

Onsdag kveld klokken 23:00 norsk tid legger Apple frem sine kvartalsresultater. Selv om det neppe er tvil om at Apple som vanlig har tjent mye penger, tror mange analytikere at selskapet for første gang siden 2003 kan se synkende fortjeneste.

Bloomberg har samlet estimater fra en rekke analytikere, og kommet frem til at årsresultatet (net income) i første kvartal vil kunne synke til 12,8 milliarder dollar – 13,48 dollar per aksje. I rekordkvartalet 1. kvartal 2012 omsatte Apple for 46,3 milliarder dollar og satt igjen med 13,1 milliarder i fortjeneste.

I alle kvartaler, med unntak av ett, siden 2003 har fortjenesten økt med mer enn 10 prosent. Analytikerne mener denne kontinuerlige veksten nå kan være noe som tilhører fortiden.

De samme analytikerne estimerer at omsetningen vil stige med 18 prosent til 54,8 milliarder dollar, den svakeste vekstraten siden 2009.

190 milliarder "borte"

Apples aksjer har sunket med nesten 30 prosent siden september, noe som innebærer at verdien på selskapet er redusert med 190 milliarder dollar, i hvert fall på papiret.

Apple møter stadig sterkere konkurranse fra produsenter som Samsung, samtidig som produksjonskostnadene ifølge Bloomberg stiger. Det har også kommet ubekreftede rapporter om at Apple har måttet redusere bestillingene av komponenter til iPhone 5, på grunn av dårligere etterspørsel enn ventet.

Om Apple vil overraske markedet ved å levere bedre resultater enn ventet – noe de ofte har gjort tidligere – får vi vite i løpet av kvelden.

Les også: – Apple nekter forhandlerne å si at noe er galt med iPhone

(Kilde: Bloomberg)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen