Spennende nytt fra Olympus

Nytt speilrefleks

Mange har savnet et Olympus speilreflekskamera mellom E-520 og E-3. Dette er etsegment der mange nordmenn ønsker seg kamera, og konkurrenter som Canon EOS 50D, Nikon D90 og Pentax K20D selger svært godt.

Dette er en mock-up av en prototype. Men utseende blir nok omtrent som dette.
Dette er en mock-up av en prototype. Men utseende blir nok omtrent som dette.

Olympus har derfor varslet at de vil komme med et kamera i dette segmentet. Og i motsetning til sine konkurrenter, lar de pressen få vite om dette i god tid, så vi har langt tid å glede oss på.

Lite er kjent om den nye modellen – ikke engang navnet, men skal vi gjette, ville vi gjettet på et to-sifret nummer, for eksempel E-50. Det henter mye fra E-3, blant annet autofokussystemet, men det skal ha ”ny og oppdatert funksjon for å gjøre det vann- og støvbeskyttet”. Akkurat hva dette betyr i praksis, vet vi ikke, og det ville overraske oss om det var like tett som E-3, men vi håper selvfølgelig på det.

Vridbar skjerm får er på plass.
Vridbar skjerm er på plass.
Sett forfra
Sett forfra

Live view, bildestabilisator på brikken, støvfjerningsfunksjon og slike ting er også standard. Det ser ut som kameraet får vridbar skjerm, slik som E-3, men om de legger inn videofunksjon, slik som på Nikon D90 og Canon EOS 5D MkII, vet vi ennå ikke.

Kameraet skal bli offisielt lansert til våren.

Micro FourThirds

Kanskje enda mer interessant, men mer hemmelig er kommende kameraer i Micro FourThirds formfaktor. Panasonic lanserte en modell, G1, for kort tid siden, men vi var ikke imponert over verken størrelse eller pris (som skulle være to av hovedargumentene for Micro FourThirds framfor vanlig FourThirds). Vi er derfor spente på om Olympus kan gjøre det bedre.

Størrelsen ser lovende ut. Den skal være 119 x 64 x 31mm. Hvis vi sammenlikner med Olympus E-420, så er den 129,5 x 91 x 53mm, altså vesentlig større – selv om det er det minste speilreflekskameraet på markedet. Optikken kan også lages mye mer kompakt.

Bildebrikken skal være den samme som på speilreflekskameraene, altså 10 megapiksler og 2x crop. Dessverre har vi ikke bilde av denne ennå, men håper å få det i løpet av i dag eller i morgen.

Oppdatering:
Akams utsendte på Photokina har nå fått tatt og sendt noen bilder av modellen av Olympus' microFourThirds-kamera. Det er det eneste eksemplaret som finnes, så Olympus' representant var forståelig nok en smule nervøs. Bildene kan klikkes for full størrelse.

Her med en fyrstikkeske som størrelsesreferanse.
Her med en fyrstikkeske som størrelsesreferanse.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen