Spennende nykommere i august

Mini, maxi og 3D - du har mye å se frem til.

Sommeren er en stille tid, men ikke stillere enn at ded fleste mobilprodusentene har nye produkter å komme med, også i august.

Den minste av godbitene denne måneden er Sony Ericssons Xperia Mini. Den største er et 10,1 tommer nettbrett fra Samsung. HTC og RIM (BlackBerry) kommer også med nye toppmodeller i august.

Sony Ericsson

Sony Ericsson Xperia Mini
Sony Ericsson Xperia Mini
Sony Ericsson Xperia Mini Pro
Sony Ericsson Xperia Mini Pro

Sony Ericsson kommer med de to modellene Xperia Mini og Xperia Mini Pro. Disse modellene er arvtakere til bestselgerne Xperia X10 Mini og Xperia X10 Mini Pro, og skal være på markedet i slutten av uke 31. De nye modellene harskjermer som er tre tommer store, mot forløpernes 2,55 tommer. Likevel er telefonene bare marginalt større. Skjermoppløsningen er også langt høyere enn på X10 Mini-modellene.

Vi snakker med andre ord fremdeles om små og lommevennlige Android-mobiler. De nye modellene kommer også med versjon 2.3 (Gingerbread) av operativsystemet.

Samsung

Samsung Galaxy R
Samsung Galaxy R
Galaxy Tab 10.1
Galaxy Tab 10.1

Samsung har to nye modeller på markedet i august, men bare den ene av dem kan kalles en mobiltelefon. Det er modellen Samsung Galaxy R, som best kan beskrives som en økonomiversjon av flaggskipet Galaxy S II.

Glaxy R har en prosessor på 1 GHz, og skjermstørrelsen er nesten den samme som på Galaxy S II. Galaxy R har litt mindre minne (8 GB mot 16 GB), og kommer med en SC LCD-skjerm i stedet for Super AMOLED Pluss-skjermen som finnes på S II.

Den andre modellen fra Samsung er nettbrettet Galaxy Tab 10.1. Dette nettbrettet kommer med 3G-forbindelse, men selv det er SIM-kort i brettet, så kan du ikke føre ordinære mobilsamtaler på det.

HTC

HTC Evo 3D
HTC Evo 3D

Det er knyttet stor spenning til HTCs nye mobiltelfon Evo 3D, som blir en konkurrent til LGs 3D-mobil Optimus 3D. HTCs modell får høyere skjermoppløsning, men mindre minne enn Optimus 3D.

EVO 3D har et annet brikkesett og en litt raskere prosessor, men om dette kan hamle opp med LGs teknologi med dobbelminne og doble minnekanaler gjenstår å se.

BlackBerry

BlackBerry Bold 9900
BlackBerry Bold 9900

Trigcom, som selger RIMs BlackBerry i Norge, forteller at de slipper sin første mobiltelefon med operativsystemet BlackBerry 7 i august. Modellen heter Bold Touch 9900, og er en mobiltelefon med et typisk BlackBerry-utseende. Det betyr at den har et qwerty-tastatur på fronten, og en skjerm i breddeformat.

Det nye operativsystemet er spennende, og skal gjøre BlackBerry i stand til å konkurrere med modeller med operativsystemene Android, Windows Phone 7.5 eller iOS (iPhone).

BlackBerry er tradisjonelt regnet for å være en businessmobil, men Touch 9900 skal rette seg like mye mot vanlige forbrukere som er opptatt av sikkerhet.

ZTE

ZTE Skate
ZTE Skate

ZTE, som er en relativt ny aktør i det norske mobilmarkedet, kommer i august med modellen Skate. Mobiltelefonen mkommer mot slutten av måneden, og er en Android-mobil med en 4,3 tommer stor skjerm. Telefonen er bare 10,4 millimeter tykk, og den har en 800 MHz prosessor.

Skate er ventet å bli den rimeligste mobiltelefonen på markedet med så stor skjerm. Den har litt lavere prosessorhastighet og litt minder arbeidsminne enn konkurrentene, men ellers er det lite som skiller ZTE Skate fra toppmodellene. Også denne modellen har Android 2.3 operativsystem.

LG, Huawei og Nokia

LG og Huawei har ingen mobiltelefoner som kommer på markedet i august, mens Nokia så langt ikke har svart på våre henvendelser.

 

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen