Spennende nyheter fra Samsung

De tre nye modellene er NV3, NV7 OPS og NV10, alle med sine spesialområder.

NV3

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

NV3 er en PMP, med støtte for avspilling av både video og musikk, men først og fremst er den naturligvis et kamera. Det er ganske kompakt, med foldeobjekiv som gir 3x optisk zoom. Oppløsningen er på 7 megapiksler og kameraet er utstyrt med en 2,5 tommers skjerm som fungerer som søker, bildeframviser og videoframviser. Kameraet kan også kobles til TV for å se bilder eller video der. Det er også støtte for lydopptak og kommentarer til enkeltbilder.

Kameraet kommer med en digital bildestabilisator, og er bygget i svart metall. Det er et ganske lekkert kamera, og med muligheter for både musikk og video, kan det være en attraktiv liten sak. Bare husk at musikk og video tar mye plass, og at det skal være plass til bilder også. Du har kun SD eller MMC kort å lagre informasjonen på, så du har ikke uendelig med plass å boltre deg på dersom du ikke opererer med mange minnekort. Husk også at det skal være batteri igjen i kameraet når du plutselig ønsker å ta bilder, så ikke bruk opp hele batteriet på å se film.

Kameraet har funksjon for å fjerne røde øyne i etterbehandlingen av bildet. Dette er en funksjon vi ser på flere og flere kameraer for tiden.

Sensoren i kameraet er 1/2,5 tomme, altså det samme som i Sony T30 og Casio EX-Z70. Vi antar at det sitter den samme brikken i disse kameraene. I likhet med T30, er høyeste ISO-verdi 1000, og vi mistenker det for å være i høyeste laget, men det skader ikke å ha funksjonen der hvis du vet hva bruk av så høy ISO-verdi innebærer.

Videofunksjonen tillater at du tar opp enten i standard 640 x 480 med 30 bilder pr. sekund, eller 720 x 480 med 20 bilder pr. sekund. Det siste kan være fint hvis du har en wide screen TV til å se videoopptakene på.

 

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

NV7 OPS

Det noe kryptiske navnet skyldes at dette kameraet, tillegg til å ha elektronisk bildestabilisator, slik som NV3, også har en optisk (Optical Picture Stabilizer). Det betyr at man har dobbelt opp med bildestabilisatorer. Hva det innebærer i praksis ønsker vi ikke å spekulere i. Samsung sier at OPS er den beste bildestabilisatoren tilgjengelig, men oppgir ikke noe tall for hvor mye lenger du kan holde kameraet stille.

Ellers er kameraet utstyrt med hele 7x optisk zoom, tilsvarende 38-270mm. Det er med andre ord god tele, men ganske elendig vidvinkel. Som vanlig, ville vi heller ønsket oss litt mer vidvinkel på bekostning av den lange telen.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Denne modellen har også 7 megapiksler, og med all sannsynlighet den samme sensoren som NV3. Men kameraet har fått gode manuelle funksjoner, og et funksjonsratt på toppen for å velge modus. Her er det både lukkerprioritet og blenderprioritet i tillegg til full auto og full manuell.

En nyvinning på dette kameraet er knappene på baksiden. Det er mange av dem, og de fleste er ikke merket med hva slags funksjon de har. Det ligger blant annet sju knapper rett under skjermen, og seks på høyre side av skjermen. Dette er knapper som har ulike funksjoner og informasjon om den til enhver tid gjeldene funksjonen vil bli gitt på skjermen. På den måten vil du kunne ha omtrent alle funksjoner i kameraet tilgjengelig direkte på knapper, og slipper å gå inn i menyer for å komme til dem. Meget smart. Vi gleder oss til å se hvordan det fungerer i praksis.

 

NV10

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Til slutt har de også lansert en 10 megapikslers modell. Denne har 3x optisk zoom, tilsvarende 35-105mm, og mangler den optiske bildestabilisatoren. Både NV7 OPS og NV10 har sprettoppblits, som gjør at du får større avstand mellom objektiv og blits, og dermed reduserer muligheten for røde øyne. I likhet med NV3, har begge modellene fjerning av røde øyne i etterbehandlingen.

NV10 har også de samme knappene som NV7, så du får tilgang til omtrent all funksjonalitet fra knapper, uten at det blir rotete og uoversiktelig.

Alle modellene kommer med støtte for ISO 1000 og elektronisk bildestabilisator. Det gjør det lettere å ta bilder uten bruk av blits, og kan gi mye bedre stemning på mange bilder.

Enkel videoredigering og bildeframvisning er også standard i alle modellene. Samtlige er i svart utførelse og ser svært så lekre ut. Vi har tidligere vært mindre fornøyde med bildekvaliteten på Samsung-kameraer vi har testet, men håper nå dette har endret seg til det bedre.

Kameraene er ventet på markedet i september, og får en veiledende pris på
NV3 ca. kr 3 195,-
NV7 ca. kr 3.995,-
NV10 ca. kr 3.695,-

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen