Spennende NAS/iSCSI fra Agámi

AIS 3000 - 12 TB, 4x Opteron CPU
AIS 3000 - 12 TB, 4x Opteron CPU

SAN har vanligvis vært førstevalget hos selskaper som har et noe større lagringsbehov og ønsker å knytte flere noder opp i mot samme lagringssentral. Det ser imidlertid ut som om NAS og iSCSI begynner å få fotfeste i industrien - også siden Ethernet er på god vei til å bli standardisert på gigabit og høyere. (Les også: 10 Gigabit Ethernet for bladservere)

Network Appliance (IBM) og EMC (Dell) kontrollerer omtrent 70 prosent av NAS-markedet, men får nå uventet konkurranse fra Agámi Systems.

Agámi har nemlig lansert to NAS-løsninger med iSCSI som kan lagre henholdsvis 12- og 24 TB: AIS 3000 (4U) og AIS 6000. Begge systemene er basert på SATA-disker og drives av fire AMD Opteron-prosessorer.

Man søker å differensiere seg fra NetApp og EMC ved å promotere operativsystemet som inkluderer teknologi slik at man effektivt skal kunne replikere dataene over nettverket. Det skal dermed bli spennende å se om Agámi klarer å etablere seg i et relativt nytt iSCSI-marked.

Begge boksene blir leveringsklare i løpet av mars (ubekreftet om dette skjer i Norge) og vil ha en veiledende startpris fra 25 000 amerikanske dollar (ca. NOK 200 000).

(Kilde: Internetnews)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen