Spennende minibærbar fra Sony

Sony Vaio P Series Lifestyle PC er det fulle navnet på denne nye godbiten fra Sony, som har blitt lansert på CES-messen i Las Vegas. Maskinen har ekstra bred 8-tommers LED-baklyst skjerm med en noe uvanlig oppløsning på 1600x768 piksler.

Kabinettet måler 120x245x19,8 mm. Under dekselet har maskinen en 1,33 GHz Intel Atom Z-prosessor og 2 GB DDR2-minne. Grafikken håndteres av Intels GMA 500. Det ser ut til at den europeiske standardutgaven får en vanlig harddisk av ukjent størrelse, mens en spesialutgave med en 128 GB SSD vil kunne bestilles direkte fra Sony Style. Spesialutgaven får også en oppgradert prosessor på 1,6 GHz.

Ifølge Sony skal standardbatteriet holde det gående i opp til 4 timer, mens et utvidet batteri vil doble kapasiteten. Vekten med standardbatteriet oppgis til 618-638 gram avhengig av type lagring.

Maskinen kommer i flere farger.
Maskinen kommer i flere farger.

Webkamera, trådløst nettverk, Bluetooth og 7,2 Mbps 3G-kort er standard, mens de fysiske tilkoblingene i utgangspunktet begrenset til 2 USB-kontakter og en kortleser.

Maskinen leveres med Windows Vista, og har i tillegg et tilpasset operativsystem kalt XMB (Xrossmediabar), som kjent fra Playstation 3, PSP og Bravia-TV-ene. XMB-systemet kan startes for seg selv, og bruker mindre tid på å komme i gang enn Windows. Dette er ment for hurtig tilgang til de mest nødvendige funksjonene, ikke ulikt Asus' Expressgate-funksjon.

Maskinen blir tilgjengelig i utvalgte europeiske land fra februar. Norsk tilgjengelighet og pris er ukjent, men i USA vil standardutgaven koste omtrent 900 amerikanske dollar.

(Kilde: Sony, Laptoping)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen