Spennende billigkameraer fra Olympus

Alternativ tekst mangler
Se større bilde av FE-190 i produktguiden

Vi er vant til at kameraer i produsentenes rimelige serier ikke tilbyr noe spesielt verken den ene eller den andre veien. Det har nå Olympus gjort en slutt på, ved å lansere FE-190 og FE-200. Det første skiller seg først og fremst ut ved at det har et ganske så stilig design, og at det ikke er tykkere enn 18,5mm, som er meget slankt for et hvilket som helst kamera, og helt ekstraordinært for et kamera i en billigserie. Det betyr at du nå kan få lekre kameraer uten å måtte gå alt for langt opp i pris.

Kameraet har ellers 6 megapiksler, 3x optisk zoom, og stort sett bare automatiske innstillinger for det aller meste. Det betyr at du ikke trenger å tenke på innstillinger i særlig grad, men kan konsentrere deg om motiv og komposisjon. Kameraet skiller seg med andre ord ikke nevneverdig ut på andre områder. Det er som man kan forvente, med moderate spesifikasjoner, slik andre billigkameraer også er.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde av FE-200 i produktguiden

I tillegg til FE-190, har Olympus en ny toppmodell i billigserien sin. FE-200 er noe så sjeldent som et kompaktkamera med vidvinkel. Det er få små kameraer som tilbyr dette, og det første fra Olympus. Men viktigere er det at det også er det første billigkameraet vi har sett med denne funksjonen. Nå trenger du ikke lenger bli avspist med elendig vidvinkel tilsvarende 38mm, slik det er på mange modeller. Selv om du ikke vil putte all verden med penger inn i et kamera, og ikke ønsker å gjøre masse innstillinger, får du nå likevel muligheten til å ta bilder av en menneskegruppe innendørs, eller et flott landskap når du er på tur. Trofaste lesere av Akam vet at vi har terpet på dette i lang tid, og nå har vi altså fått det på et billigkamera. Vi takker Olympus, og håper at andre følger etter.

Ellers har også FE-200 mer å by på. For at ikke de som liker tele skal bli skremt, har de like godt utstyrt kameraet med hele 5x zoom, så du får et zoomområde tilsvarende 28-140mm – meget imponerende på et kamera i denne klassen. Dette gjør naturligvis kameraet litt større enn FE-190, men direkte stort blir det likevel ikke – 2,7cm tykt bør ikke skremme noen.

Utover dette likner kameraet på de fleste andre i klassen, med får manuelle innstillingsmuligheter, og moderate spesifikasjoner på for eksempel videoopptak. Men du kan ikke få alt hvis du vil ha et rimelig kamera, og på papiret ser kameraet ut som det tilbyr lang mer enn de fleste andre slike modeller.

FE-200 vil bli tilgjengelig i september. FE-190 har vi ingen spesifikke opplysninger om, men antar at den vil komme omtrent samtidig.

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen