(Bilde: Windows Phone Store/montasje V.Haugen)

Spennende apper til Windows Phone

Disse appene har fanget oppmerksomheten vår i det siste.

Stadig flere skriver nå at de har en Windows Phone-mobil når de kommenterer på artiklene våre, og kanskje er ikke det så rart når det har kommet flere spennende modeller fra både Nokia, Samsung og HTC med dette operativsystemet.

Det er nok fortsatt slik at de beste Windows Phone-appene er de som også gjør suksess på iOS- eller Android-plattformene. Likevel har det nå dukket opp spennende WP-apper, som norsk-srilankiske Televisionary, samt Xbox Live-spill, og det gjør at denne plattformen også har noe unikt å by på.

Les også: Her er høstens friske Windows-apper

Her viser vi frem noe av det som har dukket opp i Windows Phone Store de siste månedene. Ikke alle appene får vår anbefaling, og enkelte av appene vil kanskje være interessante for noen, selv om vi ikke synes de utmerker seg. De som har fått tre stjerner på logoen sin synes vi imidlertid fortjener en plass på listen over de essensielle Windows Phone-appene.

Televisionary

Er du en ivrig TV-serietilhenger kan det være vanskelig å holde styr på når det kommer nye episoder av alle seriene du følger med på. Med kalenderen til Televisionary blir det enklere. Appen bør bli enda litt bedre med tiden, men den er absolutt klar til bruk allerede nå.

Ikke gå glipp av neste Big Bang Theory-episode med Televisionary (gratis)

Oil Facts

Uten olje-rikdommene på norsk sokkel ville ting sett ganske annerledes ut for oss nordmenn i dag. Appen Oil Facts fra Olje- og energidepartementet gir deg en god del informasjon om blant annet utvinningstillatelser, oljeselskaper og aktive letebrønner, samt nyheter. Litt rotete grensesnitt, men informasjonen er bra – dog for spesielt interesserte.

Sjekk oljereservene på Ekofisk-feltet med Oil Facts (gratis)

Sketch Board

Er du glad i å tegne, også på en mobilskjerm, kan Sketch Board være midt i blinken for deg. Den er enkel å bruke, men har samtidig en del avanserte funksjoner – deriblant at du kan lage "skisser" av mobilbildene dine.

Dyrk kreativiteten din på farten med Sketch Board (gratis/fullversjon 10 kroner)

Netflix

Videostreamingstjenesten Netflix er i ferd med å bli filmens svar på Spotify. Tjenesten koster 79 kroner per måned (Smart-TV, PC, konsoll, mobil, nettbrett). Windows Phone-appen til Netflix fungerer veldig bra, og er et klart "must" hvis du allerede har bestemt deg for å abonnere på tjenesten. Sørg for å ha WiFi-tilkobling (eller en gigantisk datapakke).

Se filmer og serier på mobilen med Netflix (gratis/abonnement 79 kr./mnd.)

Metro.am

Instagram har foreløpig ikke sluppet en offisiell app til Windows Phone-plattformen, men Metro.am er en av flere apper som i alle fall gir deg muligheten til å se gjennom Instagram-galleriene. Dessverre kan du ikke laste opp dine egne bilder, og da forsvinner jo mye av poenget for mange.

Se andres Instagram-bilder med Metro.am (7 kroner)

Incredible Circus

I dette spillet skal du som sirkusartist hoppe høyere og høyere, fra strikk til strikk og videre til trampoliner, forbi ulike hindre, og så lande på best mulig måte for å få en god poengsum. Vi kjenner igjen noen elementer fra blant annet Angry Birds og Doodle Jump, men sirkus-konseptet er litt morsomt.

Opp og hopp med Incredible Circus (gratis)

Xbox SmartGlass

Noe av det som Windows Phone spennende er integrasjonen med spillkonsollen Xbox. Med den offisielle Xbox SmartGlass-appen kan du bruke mobiltelefonen din som både fjernkontroll og keyboard, noe som er nyttig enten du ser filmer, surfer eller spiller spill på Xbox-en din.

Styr konsollen din med Xbox SmartGlass (gratis)

Wizard's Choice

Dette rollespillet kan kanskje like gjerne kalles en "interaktiv fortelling". Her skal du ta valg etter å ha lest et kapittel, og hvordan historien blir videre avhenger av hva du har svart. Du mister også helse hvis du velger feil, eller tjener penger hvis du finner skatter. Liker du "gobliner", skumle slott og tanken på å hjelpe kvinner i nød er det kanskje verdt å prøve Wizard's Choice.

Bruk fantasien din i Wizard's Choice (gratis)

Yivosoft Recorder

Noen ganger kan det være greit å ha en lydopptaker tilgjengelig, og det får du hvis du kjøper Yivosoft Recorder i Windows Phone Store. Grensesnittet er enkelt og apper fungerer som den skal etter vår erfaring.

Bruk mobilen som diktafon med Yivosoft Recorder (21 kroner)

WPCentral

Hvis du vil holde deg oppdatert på alt som skjer i Windows Phone-sfæren kan WPCentral en god kilde. Appen er for "fans", og gir deg siste nytt om operativsystemet på engelsk.

Følg med på Windows Phone via WPCentral-appen (7 kroner)

Øvrige: Nordea (mobilbank), Pandas vs Ninjas (spill), Digitalarkivet*** (slektsforskning), Bring It (sporing av Bring-pakker), Elemental Breaker (spill), DNB SMS (uoffisiell SMS-bank-app), Metrogram (viser Instagram-bilder), GPSinfo*** (stedsinformasjon), Angry Birds Star Wars*** (spill), Google Maps (uoffisiell kart-app), RuterBillett (reise kollektivt Oslo og Akershus), Wikipedia*** (uoffisiell app),+++.

Apper med tre stjerner får plass på listen.
Apper med tre stjerner får plass på listen.

Sjekk hele listen:
Dettte er de essensielle Windows-appene

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen