Spennende, kompakt og langt

Samsung slipper i dag WB650 og WB600, to forholdsvis like kompaktkameraer som skal erstatte henholdsvis WB550 og WB500, som har blitt svært så populære siden de ble lansert rundt disse tider i fjor. Vår dom var ikke overveldende da vi testet WB500, men det var heller ikke noen knusende dom. Vår tester beskrev det blant annet som konkurransedyktig, men hvilke nyheter har Samsung funnet på for å erstatte de eldre modellene?

Samsung WB650
Samsung WB650

Det første vi legger merke til er at kameraene er blitt vesentlig slankere enn før, faktisk helt ned fra 36,5 mm tykkelse til 28 mm, samtidig som Samsung har fått til å øke zoomen fra 10x til hele 15x. Ikke er det noen pinglezoom heller. Vidvinkelen som tilsvarer 24 mm ved fullformat er beholdt, men telen strekker seg denne gangen helt til tilsvarende 360mm! Blenderverdiene er 3.2-5.8, og begge kameraene får en oppløsning på 12 megapiksler. Litt pussig, siden brikken har brutto 14 megapiksler, men det er altså bare 12 som benyttes. Hvorfor vet vi ikke.

Begge kameraene får også en 3" skjerm, eller 7,6 cm om du vil, men størrelsen er det eneste de har til felles. Skjermen på WB600 er en LCD med 230 000 bildepunkter, mens WB650 får en AMOLED med tre ganger så høy oppløsning, det vil si 920 000 bildepunkter.

Verken likhetene eller forskjellene slutter der, og vi noterer oss blant annet at mens begge kameraene får optisk bildestabilisator, så er det bare WB650 som får innebygget GPS, og Samsung Nordic opplyser til Akam at det også vil få en slags kartvisning, slik at man kan se en oversikt over hvor de ulike bildene er tatt, uten å være nødt til å ha en aktiv nettforbindelse. WB650 skal også kunne vise posisjonen i sanntid, slik at man i alle fall har en slags mulighet til å navigere ved hjelp av GPSen.

Begge de nye modellene kan ta opp video i 720p-kvalitet med 30 bilder per sekund, og i tillegg har Samsung nå også forbedret Smart Auto-funksjonaliteten fra de tidligere modellene, slik at funksjonen nå også fungerer på videoopptak. Smart Auto er en funksjon som analyserer motivet og automatisk velger de beste innstillingene for ting som eksponering, hvitbalanse, og så videre.

I tillegg til alt dette har begge kameraene adgang til full manuell instilling, i form av de tradisjonelle PASM-modusene, så alt i alt er disse kameraene temmelig interessante produkter.

Salgsstart for begge to bli i mars, og veiledende pris i Norge vil bli omkring kr 2500,- for WB600, og omtrent kr 3000,- for WB650.

Du kan sammenligne de to nye kameraene her, og du kan sammenligne dem med forgjengerne her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen