Test

Sparkle

Regissørene bak suksessen "Lawless Heart" forsøker seg igjen: "Sparkle" er en samtidskomedie om livet, kjærlighet og forhold i det 21. århundre. Sam bor fortsatt sammen med sin mor, som forresten er en håpefull sanger. Han trives ikke helt i sin tilværelse og bestemmer seg for å flytte til London og prøve å gjøre karriere i den glamorøse PR-verdenen.

Emosjonell lærepenge

Vår venn Sam er svak for damene.
Vår venn Sam er svak for damene.

Selv om dette er drømmen hans har ikke Sam noe særlig lyst å jobbe for karrieren, så han tar en snarvei: Hvordan kommer du fort til topps? Jo, du ligger med sjefen. Men dette skaper en utrygg arbeidssituasjon. Snart bestemmer kjærligheten seg for å spenne ben under drømmene hans og banke litt moral inn i gutten.

Dette er en film som gjør sitt beste for å være emosjonell og beskrive følelser – noe den delvis lykkes med. Den klarer mange ganger å gjenskape følelser og gjør at du kjenner deg igjen i mange situasjoner. Gjennom hele filmen blir du stadig minnet på hvordan det er å sie noe dumt eller såre mennesker rundt deg.

Men dette klarer også å bli ett av filmens svake punkt. "Sparkle" henger seg til tider alt for mye opp i følelsene og det resulterer i at handlingen nesten stopper opp. Det blir liten og ingen fremgang i filmen, noe som gjør at du begynner å se på klokka og lurer på om filmen virkelig bare er en og en halv time lang.

Filmens perler

Bob Hoskins som Vince er en av de bedre karakterene i filmen.
Bob Hoskins som Vince er en av de bedre karakterene i filmen.

Som en trøst når filmen blir sirup-aktig, har regissørene klart å mate historien med mange gode og gjennomførte karakterer. Noen av dem er rett og slett bare elskverdige. Dessverre for filmen er det egentlig ikke hovedrollene som er best, men birollene. Sams mor og hennes hemmelige beundrer Vince, spilt av Bob Hoskins, er noe av det som gjør filmen verdt å se. Anthony Head presenterer også fantastisk i rollen som Kates homofile onkel og er en god grunn til å se filmen – selv om vi ikke ser så mye til ham.

Tynt og kjedelig

Vel, det er egentlig ikke så mye å si om bonusmateriale, siden det knapt nok eksisterer på denne utgivelsen. Når du trykker på "Bonus" forventer du deg spennende ting som en titt bak scenene, intervjuer, slettede scener eller tabber. Men alt du får servert på denne DVD-en er litt info om regissørene Tom Hunsinger og Neil Hunter, samt et par av skuespillerne, det vil si litt tekst som ruller over skjermen i et par minutter.

Konklusjon

"Sparkle" er kanskje en film som passer best for jenter, ettersom den er ganske emosjonell og til tider henger seg litt for mye opp i følelser. Humoren som veldig ofte skal trøste og engasjere oss gutter i slike filmer, er litt fraværende. Likevel er den veldig avslappet og fin når den først er tilstede. Om du har dama på besøk kan filmen kanskje fortjene en sjanse, ettersom en del flott skuespill og herlige karakterer til tider gjør den til en flott opplevelse.

Sparkle   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen