Sparket lærer fordi hun hadde elever som Facebook-venner
Teknofil
(Bilde: WMUR-TV/screenshot)

Sparket lærer fordi hun hadde elever som Facebook-venner

Regler er regler, sier skolen.

Mange vil kanskje mene at lærere av prinsipp ikke bør være «venner» med elevene sine på Facebook. Dette fordi det for eksempel kan lede til forskjellsbehandling av elevene.

På Stevens High School i New Hampshire ble en 29 år gammel lærer nylig arrestert for angivelig å ha utsatt en elev for et seksuelt overgrep. Den alvorlige hendelsen medførte at skolen innførte nye, strenge retningslinjer som blant annet gjorde det forbudt for lærere å være venner med elevene sine på Facebook. 

Regelen fikk store konsekvenser for den 79 år gamle vikarlæreren Carol Thebarge. Hun nektet nemlig å slettet elevene sine fra Facebook og mistet jobben sin, skriver Cnet News.

Ultimatum fra skolen

Thebarge fikk beskjed om at hun enten måtte følge skolens nye retningslinjer, for ellers ville hun ikke bli innkalt til nye vikariater – et ultimatum synonymt med å få sparken. Hun stod på sitt, og måtte dermed slutte som lærer på skolen.

Thebarge sier til den lokale TV-stasjonen WMUR-TV at hun ikke så noe galt i å være Facebook-venn med elevene, så lenge de hadde respekt for hverandre. Det hun synes var aller verst, var å indirekte bli satt i bås med kollegaen som angivelig hadde forgrepet seg på en elev.

Hun sier hun brukte Facebook som et slags utvidet klasserom, hvor de sammen kunne lære mer om samfunn, kjønnsroller, sosialt engasjement og vise respekt for ulike bakgrunner og livssyn. Den tidligere læreren hadde blant annet lagt ut låter fra YouTube og inspirerende sitater med elevene sine i tankene.

Lærerens Facebook-side ser nå ut til å være stengt ned, for øvrig.

Synes du det er greit for lærere å være «venner» med elevene sine på Facebook? Kommenter i forumet!

Lærer lot seg inspirere av "fantasy football"
Nå bruker han samme metode i samfunnsfagstimen »

(Kilder:  Cnet News., WMUR-TV)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen