Spar strøm med Wi-Fi og blåtann

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Alternativ tekst mangler

Batterilevetiden er en flaskehals når det gjelder utvikling av teknologi i mobile enheter, enten vi snakker om mobiltelefoner eller PDA-er. Du har kanskje selv merket at batteriet blir brutalt oppspist dersom du aktiverer blåtann eller Wi-Fi.

Marvell, utvikler av mobile teknologier, annonserte nylig en ny strømsparende CMOS-brikke. Denne skal i praksis gi deg både Wi-Fi og blåtann, og ikke minst være snillere mot batteriet enn tidligere løsninger. Brikken har fått det fengende navnet 88W8688.

CMOS-brikken er et resultat av fem års utvikling. Marvell 88W8688 skal være konkurransedyktig på pris, og kan brukes i all slags forbrukerelektronikk. Brikken skal være kompatibel med blåtann 2.0 og Wi-Fi-standarder med hastigheter opp til 54 Mbps.

En annen fordel med Marvells nye brikke, i tillegg til å være strømsparende, er at denne brikken tillater direkte overføring mellom blåtann og Wi-Fi. Det vil si at musikk som du hører gjennom for eksempel nettradio ikke trenger å ta omveien via mobiltelefonen, men kan sendes direkte til blåtann-hodesettet.

Per i dag dekker Marvell 70 prosent av markedsandelene på Wi-Fi, noe som betyr at de fleste produsenter av blant annet mobiltelefoner bruker Marvells brikker i sine produkter. Det er forventet at vi allerede i løpet av året kommer til å finne 88W8688 gjemt inne i produkter i butikkhyllene.

(Kilder: Marvell, Teleavisen)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen