Spar miljøet, gi mobilen til fattige

Alternativ tekst mangler

Mobilselskapet Virgin, med den karismatiske Richard Branson i sjefsstolen, lanserer nå et resirkuleringsprogram i USA som skal gi gamle telefoner nye eiere. Målet er å begrense omfanget av telefoner som blir kastet, samt å gi flere muligheten til å bruke mobiltelefoner, om det nå er i USA eller andre deler av verden.

Resirkuleringsprogrammet fungerer slik at når en kjøper en ny mobiltelefon med Virgin-abonnement, så vil det ligge en egen forhåndsfrankert konvolutt i salgsesken som en kan legge den gamle telefonen i. Konvolutten vil automatisk bli returnert til Virgin, som så sletter alt av gammel data, styler opp og enten selger eller gir bort telefonen til personer som ellers ikke har råd til en.

I en tid der stadig flere skifter mobil før den forrige er blitt ødelagt eller ubrukelig er det ingen tvil om at Virgins tiltak vil kunne bidra positivt. Alle inntekter fra et eventuelt salg vil i neste omgang gå til hjemløse ungdommer, men det vil i de fleste tilfeller være aktuelt å donere bort telefonene.

Også operatørene T-mobile og amerikanske Verizon tilbyr lignende løsninger for sine kunder.

Selv om tiltaket definitivt vil være et gode for personer som ellers ikke har sett seg råd til mobiltelefoner, så ligger det en god del egeninteresse bak programmet. Virgin Mobile driver operatør-virksomhet over store deler av verden, og vil nok ikke klage over at det blir flere mobilkunder globalt.

(Kilde: Yahoo-news, Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen