Spar 3600 kroner på Iphone

Har du tenkt å kjøpe Iphone til jul? Da bør du være obs på store prisforskjeller i butikkene. Dersom du kjøper en importert Iphone, kan den nemlig bli veldig mye dyrere enn hos Netcom-forhandlere eller i Apple Store. 

3300 kroner prisforskjell

I prisguiden finner vi kun én butikk som har Iphone uten binding, Idedata. Butikken importerer orginale ulåste Iphone fra utlandet, som kan brukes med akkurat det abonnement du ønsker. 

Men prisen for en importert Iphone er ikke direkte ubetydelig. Hos Idedata må du ut med 7500 kroner uten binding for den billigste Iphone-versjonen med 8 GB lagringsplass. Du kan få den samme telefonen for 4200 kroner om du kjøper den via Netcom - fortsatt helt uten binding.

Alt du trenger å gjøre er å kjøpe telefonen sammen med Netcom Italk Small-abonnement for 1390 kroner. Neste dag går du i butikken og sier opp abonnementet, og betaler et gebyr på 2400 kroner. Netcom er da forpliktet til å gi deg låsekoden til telefonen, og du kan nå bruke den med hvilket abonnement du vil.

Les mer om hvordan du låser opp Iphone her »

Det er mye å spare på 16 GB-versjonen av Iphone også. Hos Idedata koster telefonen 8700 kroner, som er 3600 kroner mer enn å kjøpe telefonen ulåst hos Netcom. 

Bedrifter i fokus

En av årsakene til prisforskjellen er åpenbart at Netcom har en gunstig innkjøpsavtale med Apple. Den svake kronen slår også inn.

– En høy dollarkurs har ført til ekstra høye priser på Iphone i det siste, sier Marius Olsen, daglig leder i Idedata, til Amobil. Han legger også til at de ikke har en unormalt høy fortjeneste på Iphone.

Olsen medgir at de ikke kan konkurrere mot Netcoms pris på 4200 kroner, men understreker samtidig at de ikke bevisst markedsfører produktet mot privatkunder men bedriftskunder. 

– For bedriftskunder er det viktig at telefonen bare funker, mens prisen ikke spiller en like stor rolle, sier Olsen. 

Konklusjonen er uansett klar. Handler du Iphone som privatperson, bør du handle hos Netcom.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen