Airpods kan komme med ny formfaktor og aktiv støydemping senere i år eller i starten av 2020, ifølge flere.
Airpods kan komme med ny formfaktor og aktiv støydemping senere i år eller i starten av 2020, ifølge flere. (Foto: Stein Jarle Olsen, Tek.no)

Spår to nye Airpods-modeller i år – kan få aktiv støydemping


Apple lanserte nettopp sine andregenerasjons Airpods, men allerede mot slutten av året kan det være duket for en ny modell, skal vi tro Digitimes og den anerkjente analytikeren Ming-Chi Kuo. 

Digitimes meldte onsdag at Apple jobber med en ny Airpods-variant som muligens kan få aktiv støydemping ombord.

De henviser til «industrikilder», men kildene sier samtidig at støydemping vil føre til høyere strømforbruk, så det gjenstår å se hva Apple vil gjøre for å løse dette. 

Dagens Airpods er som kjent blant de aller beste på markedet hva gjelder batterilevetid, med fem timer musikkavspilling per lading i selve pluggene, i tillegg til ytterligere 19 timer i etuiet. 

– To nye modeller 

Bare timer etter Digitimes' sak kom Ming-Chi Kuo med en rapport hvor han spår at det vil komme to nye Airpods-varianter senere i år.

Den ene vil være en minioppgradering til den eksisterende modellen, mens den andre vil ha en helt ny formfaktor og høyere pris, ifølge Kuo. Analytikeren har imidlertid ingenting ytterligere å si om hvilke funksjoner den nye utgaven vil få. 

Det spørs vel ikke om Apple må bytte ut dagens design med et som bruker silikonputer for å lage forsegling mot øret om de skal ha på plass aktiv støydemping i Airpods. Foto: Stein Jarle Olsen, Tek.no

Når det er sagt, så er det ikke første gang vi har hørt spådommer om Airpods med aktiv støydemping, og det er heller ikke første gang Kuo har vært på banen med spådommer som ikke har slått til. 

Allerede før jul spådde han at det ville komme Airpods med «helt nytt design» tidlig i 2019. Han fikk rett i at det kom en ny modell, men oppgraderingene var som kjent ikke de helt store, og designet var heller ikke nytt. 

Traff midt i blinken i fjor

Kuo har imidlertid vært svært treffsikker ved andre anledninger.

Han var for eksempel den første til å treffe med skjermstørrelsen på iPhone X før lansering, og spådde også helt korrekt at Apple ville lansere tre «rammeløse» iPhone-modeller i fjor, i form av XS, XS Max og XR. 

Kuo mener de to nye Airpods-modellene vil komme i siste kvartal i 2019 eller første kvartal 2020. Før den tid kommer også Apple-eide Beats' nye helt trådløse variant, kalt Powerbeats Pro

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen