Hvordan lage en handleliste?
Guide
Hvordan lage en handleliste? (Bilde: iStock/7453780, Tek.no)

Spar tid og penger med handleliste

Vi viser deg hvordan du enkelt lager en kjøpsliste i Prisguide.

Har du planer om å kjøpe en ny PC eller å bygge den selv? Eller er du på jakt etter ny mobil eller kamera? Det kan være en utfordring å sette sammen riktige PC-deler og holde oversikten over alle varene, og da kan det være nyttig å lage en handleliste.

Denne lille guiden skal gi deg en rask innføring i hvordan du kommer i gang og får lappet sammen en handleliste på Prisguide.no. Da kan du nemlig spare tid og penger. Vi viser deg hvordan.

Legg til produkter

Du kan legge til produkter i en handleliste fra både produktsider og kategorioversikter.
Du kan legge til produkter i en handleliste fra både produktsider og kategorioversikter.

Du kan begynne med å lete etter varene du vil ha i prisguiden. Hvert individuelle produkt har nemlig alternativet «Legg i liste» nede til høyre for produktbildet, og det er også mulig å gjøre dette i alle kategorilistene.

Når du trykker på dette, blir produktet lagt til automatisk i din personlige gjestehandleliste.

Andre ting å gjøre

Blant mulighetene du har er å kopiere listen eller å sjekke hvilke butikker som har hvilke komponenter. Her er vi for ordens skyld inne på «Enkel visning» av listen.
Blant mulighetene du har er å kopiere listen eller å sjekke hvilke butikker som har hvilke komponenter. Her er vi for ordens skyld inne på «Enkel visning» av listen.

Nå som du har samlet sammen en brukbar PC (eller en liste over hva enn du måtte ønske deg), kan du bestille alle delene fra butikkene eller fikle med andre ting.

Du kan for eksempel endre antall komponenter du ønsker å kjøpe, motta listen som nyhetsbrev eller kopiere listen for å eksperimentere med alternative oppsett.

Under «Butikkoversikt»-fanen kan du velge å vise kun butikker som fører alle produkter eller som har alle produkter på lager. Slik kan du holde fraktkostnadene nede.

Husk å logge inn

Det er mulig å lage handlelister både med og uten bruker. Å lage deg en bruker har imidlertid en fordel: Da tar Prisguide vare på handlelisten din til neste gang du stikker innom og lar deg ta i bruk «PC-bygger» som nevnt lenger ned.

Kom i gang med brukeren

Når du trykker på lenkene oppe til høyre på Prisguide.no, får du opp denne menyen.
Når du trykker på lenkene oppe til høyre på Prisguide.no, får du opp denne menyen.

Det første du kan gjøre hvis du vil benytte deg en bruker, er å registrere deg eller logge inn med Diskusjon.no-kontoen din oppe til høyre på forsiden av prisguiden. Dette burde gå greit for de aller fleste, så vi hopper rett over til å lage en liste så fort du er innlogget.

Trykk på brukernavnet ditt øverst til høyre for å komme til profilen din. Her kan du legge til profilbilde, endre passord og tilføye informasjon om deg selv. Du skal lage en handleliste, og da går du til «Mine lister».

Start en liste

Trykk på «Ny handleliste» for å redigere listen og legge til produkter.
Trykk på «Ny handleliste» for å redigere listen og legge til produkter.

Under «Mine lister» trykker du på knappen «Lag ny liste», og da dukker det opp en handleliste ved navn «Ny handleliste».

Når du trykker på denne, kommer du til en meny der du kan endre tittelen, beskrivelsen og synligheten (privat eller offentlig).

Vi har endret navnet til «Tek-PC» og har lagt til en liten beskrivelse. Nå gjelder det å legge til produkter!

Det var det. Da er det bare å besøke Prisguide.no og lage deg en ny handleliste.

PC-bygger

Slik ser en tom PC-bygger ut.
Slik ser en tom PC-bygger ut.
Listen blir etter hvert ganske så fin.
Listen blir etter hvert ganske så fin.

Dersom du skal sette sammen din egen PC, er en annen mulighet å manøvrere deg inn på «PC-bygger». Du finner denne tjenesten mellom «Normal visning», «Enkel visning» og «Butikkoversikt» inne på listen. Merk at du må ha en registrert bruker for at den skal fungere.

Her finnes det allerede et oppsett med de fleste typer komponenter du trenger for å lage en datamaskin. Under hver kategori står det «Legg til produkt», og under dette kan du velge mellom å lete etter riktig produkt på egen hånd, eller å legge til de mest populære produktene.

Lurer du på hvilke deler du skal velge?

Besøk vår forumkategori Hjelp til kjøp og salg av PC »

Etter hvert får du en ganske så smukk liste der du kan velge antall på hver komponent og se hvilken butikk som har laveste pris.

Dine tips

Har du noen gode tips? Vet du om noen stilige handlelister? Er det noe vi kan gjøre bedre med denne tjenesten? Del dine tanker i kommentarfeltet nedenfor!

Prisguide.no er eid av av Mediehuset Tek, som også eier Tek.no.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen